TYPO3 Association startar konsultverksamhet, crowdfunding bakom nästa version

In Nyheter, TYPO3 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Både TYPO3 och Joomla har svenska representanter i CMS-bolagens styrelser respektive expert advisory boards. I TYPO3 expert advisory board sitter svenske Robert Lindh som berättar lite för MKSE.com om vad som hänt med produkten på sistone.

Internationellt är det mycket bra fart på TYPO3.  I oktober 2018 ska äntligen efterlängtade TYPO3 version 9 vara ute. En version styrgruppen jobbar intensivt på just nu. Arbetet bakom ska enligt Robert ha finansierats av en crowdfundingkampanj där runt 700 000 SEK samlades in som gått till att bla bygga upp en helt ny frontend editor till version 9.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter två års pandemierfarenheter och fördubblad försäljning, Lindt D2C e-handel byggs om

Dessutom ska TYPO3 Association i vår även skapat ett nytt Aktiebolag för att kunna erbjuda professionella tjänster till olika större slutkunder men även byråer i partnerskap. Troligtvis inspirerade av Drupals kommersiella falang Acquia som sett sin konsultverksamhet nå en miljardvärdering.

Det jobbas även på nya certifieringar inför version 9 enligt Robert samt det finns en ny typ av project review/projektgenomgång att erhålla som kund.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.