Svenska bank-appar ny annonsplats, Nordea med 10m kunder först ut

In Nyheter, Adobe AEM, Android, Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, iPhone, Java by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De nya ägarna av Wrapp, Islandsgrundade Meniga har hittat ett nytt sätt att få fler användare att använda sig av den egna cashback-tjänsten. De rider på förtroendet, etableringen, seriositeten och den framlyfta positionen en bank har i användarens mobiltelefon. Som hos första anslutna banken, Nordea.

Den egna cashback tjänsten, med enbart 2.0 stjärnor av 5.0 möjliga hos Appstore (132 röster), är numera en integrerad webbapp och en på startsidan framlyft del av Nordeas app. Tjänsten syns genom fliken för Cashback-tjänster och nya appen även kallad Cashback. Precis bredvid Betalningar och Överför. Nordea har över 10 miljoner bankkunder totalt.

Några anslutna Menigo cashback-aktörer initialt är Max hamburgare, Espresso house, Nelly.com, Intersport och Lyko. För kunderna och avsändarna kallas Nordea-tjänsten ”ett affiliateprogram 2.0” med enbart prestationsbaserade kostnader för varje utförd konvertering.

Vi har mer på samma ämne:  Senaste uppdragen från ledande svenska voicebyrån

Wrapp hamnade för ett år sedan i ny ägo efter att det investerats runt 300 miljoner i tjänsten, som bytt affärsidé ett flertal gånger. Nordea var en av de första investerarna som satsade stora belopp i Wrapp. Bohemian Wrappsody AB omsatte vid övertagandet 2,7 Mkr efter att gått back med -69 Mkr året innan. Meniga Sweden AB omsätter 32 Mkr med en förlust om -14 Mkr brutna året 2019.

Nordea har digitalt satsat på en omfattande inhouse-avdelning i Centre of Excellence form som styrs från Sverige. Den är en del av Nordea Group Marketing och innefattar bland annat Nordic Content and Marketing creation & Digital channels. Nordea ska 2018 valt Adobe Experience Cloud med Marketing Cloud stöd i en upphandling.

Vi har mer på samma ämne:  Coops uppdaterade app får kylskåps-AI, automatiska inköpslistor och Scan & Pay-integration

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss