Svenska Bostäder genomförde content reduction på 95,3% i nytt intranät

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: ”VIP-MKSE”.
Update: Under Smarta Intranät konferensen i Stockholm tidigare i veckan gav Evry Findwises Maria Sunnefors fler detaljer från det kommande arbetet med Svenska Bostäders nya intranät.

Speciellt intressant i Episerver-användaren Svenska Bostäders projekt var nivån av ”content reduction”. Arbetet med att rensa upp bland gammalt innehåll och data för ökad läsförståelse, prestanda och datahantering. Svenska Bostäder ska ha städat upp och eliminerat hela 20 000 gamla och utdaterade sidor inför att det nya intranätet skulle lanseras. Kvar lämnades blott 1000 sidor som fick följa med, indexeras upp och som anpassades för det nya intranätet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordiska Galleriet och Länna Möbler handlar upp Norce och Contentful, lämnar tidigare uppskattad lösning

Inspiration kan kommit från Nordea som häromåret berättade att de rensat enorma mängder innehåll och därmed minskat pressen på intranätsupporten stort. Under årets Smarta Intranät berättade även SVT att de infört en livsålder på 12 månader för allt innehåll som indexeras. För att underlätta för de anställda som i nästan samtliga fall söker aktuellt innehåll.

Svenska Bostäder grundades 1944 och ägs av Stockholms stad. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag som i över 70 år har haft en aktiv roll i byggandet av Stockholm. Svenska Bostäder har tidigare jobbat med Intellecta för sina Episerver.