Svenska Bostäder genomförde content reduction på 95,3% i nytt intranät

In Episerver, Intranät, Nyheter, Offentlig sektorby Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: “VIP-MKSE”.
Update: Under Smarta Intranät konferensen i Stockholm tidigare i veckan gav Evry Findwises Maria Sunnefors fler detaljer från det kommande arbetet med Svenska Bostäders nya intranät.

Speciellt intressant i Episerver-användaren Svenska Bostäders projekt var nivån av “content reduction“. Arbetet med att rensa upp bland gammalt innehåll och data för ökad läsförståelse, prestanda och datahantering. Svenska Bostäder ska ha städat upp och eliminerat hela 20 000 gamla och utdaterade sidor inför att det nya intranätet skulle lanseras. Kvar lämnades blott 1000 sidor som fick följa med, indexeras upp och som anpassades för det nya intranätet.

Fler artiklar om ämnet:  Nord-Lock Group väljer Episerver, kopplar upp alla system till Microsoft Azure

Inspiration kan kommit från Nordea som häromåret berättade att de rensat enorma mängder innehåll och därmed minskat pressen på intranätsupporten stort. Under årets Smarta Intranät berättade även SVT att de infört en livsålder på 12 månader för allt innehåll som indexeras. För att underlätta för de anställda som i nästan samtliga fall söker aktuellt innehåll.

Svenska Bostäder grundades 1944 och ägs av Stockholms stad. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag som i över 70 år har haft en aktiv roll i byggandet av Stockholm. Svenska Bostäder har tidigare jobbat med Intellecta för sina Episerver.

Fler artiklar om ämnet:  Cheferna från Episervers uppköp kastas ut från bolaget

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.