Svenskar vill inte jobba som testare eller testledare, åtgärder väntas

In Metodik, Nyheter, Scrum, TDD by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

I Arbetsförmedlingens rapport ”Var finns jobben? Bedömning för 2015”, visar bristindex på ett års sikt inom data/IT att bristen på tillgängliga testare och testledare kommer slå nya rekord. Bristen på testare avses t ex bli avsevärt mycket större än den mer allmänt kända och mångårigt debatterade bristen på mjukvaru- och systemutvecklare.Arbetsförmedlingen bedömer också att bristen kommer bara kommer att öka.System Verification erbjuder ny en 60 veckor lång YH-utbildning driven i samarbete med Teknikhögskolan kallad "kvalitetssäkrare och testare inom...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Hej Martin! How about lite “gamification för test?

    Upplevs test, tex. i grupper, som mer dynamiskt & kul då kommer fler att bli testare. Vi ser det på Testbirds där
    många killar och tjejer informellt tar sin första steg mot en test-karriär och testar UX & QA tillsammans med testproffs.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.