SVT installerar AMP accelererad mobilwebb överallt, ifrågasätts av politiker

In Google Voice etc, mCommerce, Nyheter, PWA, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter några månaders test valde SVT inför sommaren att införa Googles backade standardformat AMP (Accelerated Mobile Pages) på alla sina mobila sidor. AMP versionen som SVT nu lanserat skarpt och sett till att indexera i alla sina sök- och nyhetslistningar i olika sökmotorer är stylad snarlik den egna mobilwebben, har fått med sig vissa officiella typsnitt och avslutas med en "relaterade artiklar"-listning om två nyheter samt en "fler nyheter" lista om fyra (som båda leder till svt.se-träffarna, ej...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon