Telco’n Orange satsar stort på anpassade Saleforce-plattformar och RPA

In CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur ser framtiden ut för telco’s som Telia, Telenor och Tre? Nyligen berättade Saleforce-fokuserade Craftware hur de har både överlevt och trivts bra under pandemin. Genom ett stort fokus på främst life science segmentet (80 procent av intäktena kommer från Life Science just nu) och att jobba strikt med utveckling ovanpå stanardsplattformarna Salesforce och UiPath. Som blir enklare med ett tydligt segment i deras fall. Ett lönsamt fokus som tydligen intresserar gamla telekom ”bitpipes” där framtiden är klart mer oviss.

Just Craftware är ett förvisso Sverigerepresenterat, men mindre omtalat polskt bolag verksamt inom främst CRM. Det som är intressant är att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]de under förra året förvärvades av den internationella telekom-koncernen Orange Group. Som tidigare försökt komma in i Sverige (och lyckades ett kortare tag) vid just 3G licensförsäljningen. Att större bolag som Orange skulle ge sig på CX och kundnära tjänster av olika slag var väntat för 2022.

” – Vi ser fram emot att börja arbeta med Orange Group. Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att utveckla vår verksamhet vidare. Vårt mål är fortsättningsvis att möta våra kunders behov med ett brett spektrum av tjänster, teknologier och lösningar. Tack vare det nya samarbetet med BlueSoft, kan vi nu fokusera ännu tydligare på att utveckla våra tjänster inom Salesforce och bredda vårt erbjudande ytterligare. Detta steg innebär även ökad stabilitet för vårt bolag samtidigt som de ger större möjligheter för våra anställda att utvecklas.”

Sade Jacek Zawłocki, vd på Craftware vid övertagandet.

Vi har mer på samma ämne:  Singapore Airlines väljer Salesforce och Mulesoft för moderniserad resenärskommunikation

Orange har ett svenskt dotterbolag Orange Business Sweden AB med 32 anställda. Dess verksamhet är att tillhandahålla kommuikations- och IT-tjänster till multinationella företag.

I december 2000 fick Orange Sverige, då ägt av France Telecom, Bredbandsbolaget, Framfab, brittiska bredbandsföretaget NTL och Schibsted, en licens för 3G-mobiltelefoni.

[/ppp_patron_only]