Tidningarna laborerar med nya sätt att visa upp content

In Escenic, Nyheter, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

SvD.se’s satsning på egna ”listor” som redovisar artiklar i relaterade grupper, med egna miniatyrbilder och ”sidobläddring” får sällskap. Det syns allt fler typer av experimentell artikelredovisning hos tidningar som DN.se, Aftonbladet.se och Expressen.se.

På DN.se är man t ex på gång med en ny funktion som visuellt ska samla material kring ett specifikt ämne över tid. Den togs fram under DN Hackday 18/9 och redaktionen ska efter redovisningen gärna sett att den realiserades direkt.

Inför 20-årsdagen av Estonia-katastrofen visade även Aftonbladet upp en ny typ av sajt utanför den klassiska Escenic-upprättningen. Aftonbladet har i ett löst sammanlagt Bootstrap-ramverk tagit fram en sajt med mycket fristående multimedia i form av designade (och interaktiva!) kartor, Aftonbladet TV-filmer, bakgrundsfilmer, ljudklipp, bilder, SR.se-klipp etc. Allt i olika kapitel med infinite scroll och en fixerad toppbar som redovisar olika kapitel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Det är intressant att se hur identitetslös satsningen är. Knappt några element andas Aftonbladet.se stilmall och det är även en helt reklamfri satsning.

Det har länge diskuterats om denna typ av djuplodade nyhetsreportage är framtiden för betalväggsinnehåll.

För betalmodeller gäller än. DN bekräftar i sin digitala strategi att den fortsatta utvecklingen av betalmodeller som DN Plus kvarstår som en fokusfråga tredje kvartalet 2014. Men är satsnibgar som Aftonbladet Story och SvD.se Listor tillräckliga för att besökarna ska vilja betala? Och går det i ett mindre land som Sverige att löpande konstruera tillräckligt myrket sådant här material? Det återstår fortfarande att se.

svd_lista

Det ska läggas till att redan har flera på t ex Twitter redan beklagat sig och stört sig på de extra omladdningarna och den ofta redovisade reklamen i SvDs numera ofta använda listformat.

Kommentarer

Leave a Comment