Tieto och Soft bakom nya TeliaSonera International Carrier på Oracle UCM

In Flash, Nyheter, Oracle WebCenter Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Efter en viss Java XCAP-period har, vanligtvis helt CMS-obundna, luftballongshatarna Tieto även pumpat ut en Oracle Content Server (UCM)-webb.

TeliaSonera International Carriers har fått nya Teliasoneraic.com lanserad på den i externwebbfall mycket ovanliga Oracle UCM.

Alexander Johansson berättar att Soft reklambyrå har designat allt, Flash och HTML, och utvecklat 3D:n och flashen. De har även ansvarat för att styla modeller, valt kläder, fotograferat och filmat. Oracle CMS-integration och HTML-kodning ansvarade Tieto för.

Det är en internationellt corporate-designad sak med, som Soft nämner, ganska mycket specialutvecklad grafisk content á la Swift 3D. Kul de tar sig tid och pengar. All AJAX/HTML5 har effektivt ätit upp detta marknadssegment under 2009-2010.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Menyer är dock utanför Flash och det har producerats en tagg-liknande Glossary för vissa termer. Annars är det mest ”vanliga” corp.sidmallar och SERP-sida.

Gamla Telia International Carrier låg på Telia.net och hade en java/Oracle custom-lösning, om jag inte minns fel.

Kommentarer

  1. Angående ballonghatet baserar det sig i att de använde sig av den gamla TietoEnator-logotypen. Rätt förståeligt att de inte vill ha en ballong flygande runt med en gammal logotyp.

Leave a Comment