Tieto satsar på ECM med nytt 610 Mkr förvärv

In ERP/ECM, Nyheter, Public 360° by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tieto gör ännu en satsning inom informations och innehållshantering genom att köpa upp norska Software Innovation. Bolaget är i Sverige känt för att ha utvecklat och levererat Enterprise Content Management (ECM) lösningen Public 360 som återfinns hos flera svenska kommuner

Bolaget sägs växa stadigt på marknaden och hade under förra året en omsättning på cirka 360 Mkr. Sverige stod för blott 47 Mkr och här hade faktiskt 20% av personalen försvunnit mellan 2013 och 2014. 

Priset ligger på 610 miljoner norska kronor (ungefär lika mycket i svenska kronor) och betalas kontant i samband med slutförandet. För Tietos del är dealen tänkt att stärka deras position som digitaliseringspartner i Norden. 

”- Förvärvet gör också att vi får starkare fotfäste och kan expandera i Norge med hjälp av våra befintliga lösningar inom molntjänster och applikationshantering.”

Säger Håkan Dahlström.

0mkr
nok kostade bolaget
Affären innebär att Tietos sammanlagda marknadsandel inom ECM i Norden att ha ökat från cirka sju procent till 20. De hoppas också på att kunna nå ut bredare när det gäller tjänster inom outsourcing.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Timpriserna Skatteverket betalar för nya IT-leverantörer 2023

Leave a Comment