Toppreferensen i fara, Saint-Gobain fasar ut Drupal i flera länder. Adobe och Optimizely in

In Adobe AEM, Drupal, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En katt bland hermelinerna. Saint-Gobain, en av Drupals och Acquias största referenskunder som genom åren troligtvis lagt ett tresiffrigt antal miljoner på konsultation, licens, drift och kringtjänster inom Drupal open source har valt ta in Adobe i vissa länder.

Den världsledande byggmaterialsaktören med 180 000 anställda har under 2021 även blivit en toppreferenskund åt Adobe. Detta då man använder sig av det amerikanska företagets stöd inom bland annat e-handel, data, personalisering och optimering. Det är främst Saint-Gobain Distribution Danmark med B2B och omnikanalsatsningen BD.dk (Brødrene Dahl) där Saint-Gobain satsat på Adobe Experience Cloud och specifikt Adobe Target Marketing automation samt mycket mer.

WPP/Wunderman Thompson/Mirum/X-Prime Agency (som bytt namn och slagits samman i den historiskt kronologiska ordningen) står numera för Drupal kodningen och design av allt. Som stora Saint-gobain.com och alla lands- samt undersajter och många av dotterbolagen. Som svenska Weber Saint-Gobain med egna spännande domännamnet ”www.se.weber” – även de fortfarande på Drupal. WPP/Wunderman Thompson/Mirum/X-Prime Agency och Drupal är omnämnda på Saint-gobain.com domänen, de har tom. fått en egen ”credits”-sida på sajten, på sant Hollywood-manér.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Swedish Match slår ihop R&D och Marketing i ny innovationsenhet

Tidigare har nordiska FFW Agency och nedlagda ICTA jobbatDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI-stödet Opal co-pilot sticker ut i uppdaterade Optimizely One sviten, nyheterna från Opticon 2023


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon