Toppreferensen i fara, Saint-Gobain fasar ut Drupal i flera länder. Adobe och Optimizely in

In Adobe AEM, Drupal, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En katt bland hermelinerna. Saint-Gobain, en av Drupals och Acquias största referenskunder som genom åren troligtvis lagt ett tresiffrigt antal miljoner på konsultation, licens, drift och kringtjänster inom Drupal open source har valt ta in Adobe i vissa länder.

Den världsledande byggmaterialsaktören med 180 000 anställda har under 2021 även blivit en toppreferenskund åt Adobe. Detta då man använder sig av det amerikanska företagets stöd inom bland annat e-handel, data, personalisering och optimering. Det är främst Saint-Gobain Distribution Danmark med B2B och omnikanalsatsningen BD.dk (Brødrene Dahl) där Saint-Gobain satsat på Adobe Experience Cloud och specifikt Adobe Target Marketing automation samt mycket mer.

Vi har mer på samma ämne:  Friluftsfrämjandet på Optimizely handlar upp ny digitalpartner

WPP/Wunderman Thompson/Mirum/X-Prime Agency (som bytt namn och slagits samman i den historiskt kronologiska ordningen) står numera för Drupal kodningen och design av allt. Som stora Saint-gobain.com och alla lands- samt undersajter och många av dotterbolagen. Som svenska Weber Saint-Gobain med egna spännande domännamnet ”www.se.weber” – även de fortfarande på Drupal. WPP/Wunderman Thompson/Mirum/X-Prime Agency och Drupal är omnämnda på Saint-gobain.com domänen, de har tom. fått en egen ”credits”-sida på sajten, på sant Hollywood-manér.

Vi har mer på samma ämne:  Adobe presenterar Real-time CDP Customer Journey Optimizer/Analytics, "B2C-stöd för B2B" och nya Adobe Commerce

Tidigare har nordiska FFW Agency och nedlagda ICTA jobbat [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]i större projekt med kontot. Drupal handlades upp för omkring sju år sedan i en av den tidens största upphandlingar.

Även Optimizely har tillsammans med Consid börjat komma in på Saint-Gobain genom att svenska dotterbolag väljer plattformen i nya 2021-projekt.[/ppp_patron_only]