Trafiklab ska göra det enkelt med API:er kring färd i Stockholm

In API, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Update: Trafiklab, Samtrafiken, Storstockholms lokaltrafik och forskningspartnern Viktoriainstitutets initiativ för öppen data, väntas inom kort och har gått loss på en utvecklingsblogg.

Där får vi veta av Elias Arnestrand m fl att det beundransvärda initiativet är att gör det enklare att få tillgång till de APIer och annat som gett oss redan fullfjädrade tjänster som ResRobot (en exe-fil historia med en massa tillhörande javascript) och Resplus. Nu får vi se om det finns privatpersoner som ytterligare kan göra förenkla huvudstadsresandet.

Vi har mer på samma ämne:  IKEA utökar Salesforce DMP och CRM med Marketing, Service Cloud, Einstein AI samt Lightning

Kanske dags för en MKSE.com API sektion? Jonas Lejon m fl tror ju för övrigt att i år blir ”API:ets år”.

Men just utvecklingsbloggar känns generellt en aning mer 2010 än 2011, va? Inte lika vanligt att  nödvändigtvis kasta in en sådan user story i första sprinten. Men bättre behövt i nyskapande projekt som detta.

Tipstack till Deportivo, som verkar ha ett finger med i detta spel är de som roddar hela satsningen strategiskt.

Andreas Krohn på Dopter hjälper till med API:erna och Kollegorna bygger själva Trafiklab.

Vi har mer på samma ämne:  AstraZeneca använder sig av MuleSoft för att knyta ihop API:er

Kommentarer

  1. Varför tycker du att utvecklingsbloggar är lite gammalt? Vad tycker du man bör ha istället? En av de stora anledningarna till att ha utvecklingsbloggen är att vi vill få igång diskussionen med utvecklare så fort som möjligt så att vi kan bygga bästa möjliga tjänst.

  2. Vad vi vill uppnåg med utvbloggen är som sagt att få igång en diskussion och ett intresse så fort som möjligt. När väl trafiklab.se portalen är klar att publiceras så kommer vi att lyssna noga på vad användarna säger för att förbättra portalen ytterligare. Själv tycker jag det är en bra strategi för ett sånt här projekt.

  3. Vad vi vill uppnåg med utvbloggen är som sagt att få igång en diskussion och ett intresse så fort som möjligt. När väl trafiklab.se portalen är klar att publiceras så kommer vi att lyssna noga på vad användarna säger för att förbättra portalen ytterligare. Själv tycker jag det är en bra strategi för ett sånt här projekt.

Leave a Comment