Trafiklab ska göra det enkelt med API:er kring färd i Stockholm

In API, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Update: Trafiklab, Samtrafiken, Storstockholms lokaltrafik och forskningspartnern Viktoriainstitutets initiativ för öppen data, väntas inom kort och har gått loss på en utvecklingsblogg. Där får vi veta av Elias Arnestrand m fl att det beundransvärda initiativet är att gör det enklare att få tillgång till de APIer och annat som gett oss redan fullfjädrade tjänster som ResRobot (en exe-fil historia med en massa tillhörande javascript) och Resplus. Nu får vi se om det finns privatpersoner som ytterligare kan göra förenkla...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Varför tycker du att utvecklingsbloggar är lite gammalt? Vad tycker du man bör ha istället? En av de stora anledningarna till att ha utvecklingsbloggen är att vi vill få igång diskussionen med utvecklare så fort som möjligt så att vi kan bygga bästa möjliga tjänst.

  2. Vad vi vill uppnåg med utvbloggen är som sagt att få igång en diskussion och ett intresse så fort som möjligt. När väl trafiklab.se portalen är klar att publiceras så kommer vi att lyssna noga på vad användarna säger för att förbättra portalen ytterligare. Själv tycker jag det är en bra strategi för ett sånt här projekt.

  3. Vad vi vill uppnåg med utvbloggen är som sagt att få igång en diskussion och ett intresse så fort som möjligt. När väl trafiklab.se portalen är klar att publiceras så kommer vi att lyssna noga på vad användarna säger för att förbättra portalen ytterligare. Själv tycker jag det är en bra strategi för ett sånt här projekt.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.