TV4play.se visar upp snygg Facebook Connect integration

In Facebook Open Graph, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Det här är bra. I mina ögon bevittnar vi den första fungerande svenska corporate FBC integrationen. TV4 (även själva på Polopoly), med Mattias Fyrenius, chef för TV4 Nya medier, väljer att göra om Replay (av Isotop samt Videoplaza) och lanserar nya TV4play.se tillsammans med Isotop och Doberman.

Sajten har TV-kanalernas sedvanliga mörka, bildfokuserade utseende och med medelstora filmklipp i fokus. Allt ligger på en Polopoly CMS.

Men helt ny är Facebook Connect integrationen. I högernavigeringen kan valt klipp kommenteras av Facebookmedlemmar. Ingen registrering krävs och medlemmens namn och profilbild förs över till TV4play.se. Inloggning i IE och FF sker via pop-up om besökaren ej har en tidigare Facebook session igång och via ett AJAX lager om denne tidigare under dagen varit inne på Facebook. Efter ett ”OK” för kopplingen är medlemmen även TV4play-communitymedlem. Samtliga klippkommentarer redovisas i sin helhet på TV4play.se startsidan.

FBC:n har vit bakgrundsfärg, resten av TV4play-sajten är svart. Men det fungerar ändå. Frågan är däremot om informationsstrukturen kommer hålla när kommenterandet smäller till. Som under tidigare TV4-sändningar. På startsidan är det meningen att de senaste, samtliga kommentarerna ska visas. Jag tror den strömmen måste utökas till ett 20-tal. För bara timmar efter sajten lanserades har TV4Play redan nya kommentarer var 5:e minut. Av besökare som tidigare aldrig stött på FBC.
tv4play

Extra kul är att användarna verkligen verkar gilla Facebook Connect integrationen. Sett till de kommentarer som ligger uppe, hur som helst. Där återfinns idel hejarop.

Mindre kul för svenska communityutvecklare (med fokus på liknande möjligheter till begränsad socialt nätverkande och dialog).

Kommentarer

 1. Alltså, bara early adopters har GFC profilbild.
  FBC har alla riktigt namn och profilbild.
  Det ser lovande ut för FBC!

 2. Alltså, bara early adopters har GFC profilbild.
  FBC har alla riktigt namn och profilbild.
  Det ser lovande ut för FBC!

 3. Ingen som tänkt på att alla tre kanalerna numera använder sig av Play? Vem iscensatte namnbytet? Termen “play” är inte speciellt poppis hos amerikanska kanaler, vart är kreativiteten?

 4. Författare

  Ingen som tänkt på att alla tre kanalerna numera använder sig av Play? Vem iscensatte namnbytet? Termen “play” är inte speciellt poppis hos amerikanska kanaler, vart är kreativiteten?

Leave a Comment