TV8Play.se och TV6Play.se live

In Facebook Open Graph, Nyheter, Open source PHP, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Drupal-förespråkande MTG har gått live med fler Play-satsningar. MTG har faktiskt gått vilda med Play. De har Play-satsningar för inte färre än 9 kanaler (!). Däremot är det bara fyra (tre efter att ZTV/Playahead lades ned) som faktiskt finns som Play på nätet och inte enbart genom digitalboxen.

Först ut är TV8:s TV8Play.se och TV6:s TV6Play.se. Det ser inte ut som något CMS har använts bakom egna flashspelaren. Resten är PHP-kod och jQuery.

Layout-mässigt satsas det på en coverflow-aktig carousel, listor för mest sedda program samt en Facebook Connect som community. Det fungerar bra och den genererar ”Mitt Play” med mina osedda och sedda videos (med RSS-stöd).

Flashspelaren har valen Fullskärm, Popup, info, HQ-kvalitetsinställningar, Dela (Twitter, Facebook, Digg, Delicious, MySpace) blogglänk samt ljud- och undertextinställningar. För att visa filmer rekommenderas en internetuppkoppling på minst 2 Mbit/sekund.

a

a

a

a

a

a

a

a

a

För att marknadsföra alla Play-satsningar har varje kanal fått ett Twitterkonto. Och än så länge lyckas både  Twitter.com/TV8 och Twitter.com/TV6 hållas ganska aktiva.

Leave a Comment