Twitter utmanar Facebook Connect om lättillgänglig, personlig användarinformation

In Facebook Open Graph, Google Voice etc, Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Facebook Connect (FBC) har än så länge helt klart dragit längst strået jämte Google Friend Connect som single-sign-on, användarinformation- och kontaktnätsleverantör. DN.se (smart integration), Familjeliv och TV4 med TV4Play (än så länge) tillhör svenskarna som insett detta. I USA använder numera varenda onlinetidning FBC som egen community-funktionalitet (Huffingtonpost.com tillhör de som gör det bäst även om de för stunden främst promotar sin Twitter-integration). Se och darra, EPiServer och Drupal community-köpare och utvecklare. You had it coming.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Facebook är inte enbart stora som identitetsleverantör, de är även idag den största enhetliga plattformen för spel (via Zynga m fl). Det finns ingen som är lika stor.

  2. Är väl inte direkt något att darra över – communities har länge vetat att det här kommer att komma och TVdags.se visar ju på att Drupal mycket väl kan vara en intressant plattform för Connect-baserade communities. Drupal (och såklart andra plattformar) är intressant både som konsument och som leverantör av Connect-funktionalitet…

  3. Vet inte riktigt varför men jag har inte fastnat för Twitter alls, det lockar inte mig det minsta men jag tycker facebook är helt ok!

    Men det finns mycket som även skulle kunna förbättras på facebook med.

Leave a Comment