Twitter utmanar Facebook Connect om lättillgänglig, personlig användarinformation

In Facebook Open Graph, Google Voice etc, Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Facebook Connect (FBC) har än så länge helt klart dragit längst strået jämte Google Friend Connect som single-sign-on, användarinformation- och kontaktnätsleverantör. DN.se (smart integration), Familjeliv och TV4 med TV4Play (än så länge) tillhör svenskarna som insett detta.

I USA använder numera varenda onlinetidning FBC som egen community-funktionalitet (Huffingtonpost.com tillhör de som gör det bäst även om de för stunden främst promotar sin Twitter-integration). Se och darra, EPiServer och Drupal community-köpare och utvecklare. You had it coming. Sedan hösten 2008.

Nu sägs Twitter uppdatera egna identitetstjänsten för att skapa en ”Twitter Connect”. De vill sent om sider ge Facebook Connect en match om tillgänglig användardata. Nya features kommer ge webbplatsägare möjligheten att, som tidigare, authenticera användare men även ta ut och presentera användardata, followers, lists etc. och publicera det samma tillbaka till Twitter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT får direkt påverkan på flera martech och IT-yrkesgrupper

Tror det kommer bli svårt. Användarnätverken en generell Twitter-användare skapar är bra mycket mer ”flyktiga” och långt ifrån lika ”personliga” som de på Facebook. Samma problem har Google, de har dock tillgång till en otroligt massa andra beteendedata, som de ännu valt att inte öppna upp på samma sätt som användarens ID.

Söker ni bara autentisering, öppen identitet och en trevligt designad AJAX-baserad single-sign-on är fortfarande RPXNow från 2008 ett av de bästa alternativen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT får direkt påverkan på flera martech och IT-yrkesgrupper

Och Yahoo! och MySpace ID (som knappt synts alls i Europa) har redan kastat in identitetshandduken. Trots att det är den största konkurrenten har de bitit i det sura äpplet och valt att införa FBC på Yahoo.com respektive MySpace.com.

Kommentarer

  1. Facebook är inte enbart stora som identitetsleverantör, de är även idag den största enhetliga plattformen för spel (via Zynga m fl). Det finns ingen som är lika stor.

  2. Är väl inte direkt något att darra över – communities har länge vetat att det här kommer att komma och TVdags.se visar ju på att Drupal mycket väl kan vara en intressant plattform för Connect-baserade communities. Drupal (och såklart andra plattformar) är intressant både som konsument och som leverantör av Connect-funktionalitet…

  3. Vet inte riktigt varför men jag har inte fastnat för Twitter alls, det lockar inte mig det minsta men jag tycker facebook är helt ok!

    Men det finns mycket som även skulle kunna förbättras på facebook med.

Leave a Comment