Upplevelsen duger inte tycker 63 procent av kunderna i nordiska matbutiker, vill ha Scan & Pay appar

In CDP, DMP, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture har pratat med omkring 1600 nordiska konsumenter för att ta reda på de svenska, danska, finska och norska synen på handel, retail och e-handel inom mat (grocery) post-Corona.

Rapporten, som är omfattande och kommer presteras i tre delar under tidig höst, innehåller en del anmärkningsvärde detaljer. Bland annat kring aktuella detaljer som lojaliteten kring varumärken som Coop, efter dataintrången förra veckan. Hela 63 av respondenterna var missnöjda eller oförmögna se fördelarna i de existerande lojalitetsprogrammen som t ex ICA, Coop, Hemköp m fl erbjuder. De ville ha personligare relationer och erbjudanden.

Vi har mer på samma ämne:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv

Ett sämre betyg till de mångåriga programmen och ändå ambitiösa satsningarna Stammis, Coop Medlem och Klubb Hemköp (på Salesforce, Adobe Campaign/Marketing Cloud, Voyado) som gäller idag och utvecklats under många år.

Vidare påpekar kunderna i viss mån att de gärna investerar runt fem procent mer pengar i mer hållbara matval. Framförallt bland de som är 55+ och äldre.

Egna appens värde i butiken post-Covid 19 är odiskutabelt. Över 3/4 vill ha en ”contactless” upplevelse med appstöd à la nya Coop Scan-and-Pay (utvecklad av bl a BBH och Consid) i sin nuvarande matbutiksupplevelse. Både sanitära samt upplevelsemässiga krav nämns som främsta anledningar till detta.

Vi har mer på samma ämne:  Julas Black Friday taktik inkluderar ny Bambuser liveshopping