Ur&Penns ledning kritiserar Adobe Magento, överger open source tanken

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Open source PHP, Vendre by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Det 600 timmars projekt för att få upp en Adobe Magento hos Ur&Penn för fem år sedan får inte samma fina kritik idag. Ur&Penns ägare Ayad Al Saffar samt CTO Emir Saffar kritiserar Vaimo-projektet offentligt och säger i ett uttalande att:

” -E-handeln är otroligt viktig för oss då den redan är den klart största intäktskällan av våra över 100 butiker. Men att ha suttit i Magento i flera år och efter för många buggar och driftstörningar har det blivit ohållbart. Det föranledde att vi nu tog beslutet att migrera till en mer trygg standardplattform som är mer snabbjobbad för oss internt.”

Den till en början enkla lösningen ska inte klarat av den ökade komplexiteten som ägarna krävde efter några år med e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kitchens by Pauls släpper nytt på ny plattform

Vaimo hör av sig till MKSE.com och vill addera att de tydligen inte gjort mer än installerat grundprojektet. De ska ha avbrutit samarbetet för fyra år sedan.

Standardiserade svenska plattformen Vendre handlas istället upp, enligt Dagenshandel. E-handeln kallas av klockkedjan för den viktigaste kanalen utöver de fysiska butikerna. Ur&Penn behövde 2020 en plattform som lät dem växa och nå fler kunder på olika sätt. Ur&Penn grundades år 1943 av Erling Persson och kallar sig med över 100 butiker Skandinaviens ledande kedja inom klockor och modeaccessoarer. Hela Ur&Penn omsätter strax under en halv miljard idag.