Ustwo närmar sig 100 anställda, växer med 50%. Appbyrå och startupinkubator konceptet fungerar

In Android, iPad, iPhone, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är byråerna med ett nätverk och en kunskap om startupinvesteringar som mår bäst just nu. Inte minst då de fått till en modell där de erbjuder sin kunskap, både idle och tillgänglig, mot ett delägande i framtida appar och digitala koncept.

Och Sverige verkar i sin tur ha plats för den nya typen av app-byråer. Det märks hösten 2017 när ännu en mobilfokuserad byrå med ett liknande fokus går mot strömmen, växer, tjänar pengar och måste flytta till större lokaler.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner uppdraget för Svenska Spel

Tidigare har vi tittat på Dynamos modell som snabbt tagit dem till 60 anställda. Nu expanderar amerikanska Ustwo sitt liknande koncept i Sverige och Malmö. Bolaget grundades 2004 och har även kontor i London, New York och Sydney. Utöver apputveckling står de bakom framgångsrika Ustwo Adventures som verkar inom startup finansiering och erbjuder ett eget inkubatorkoncept. Numera finns dessutom Ustwo Games, egna spelstudion.

Ustwo har växt med runt 50% per år och har sedan 2014 gått från 40, till 60 till att i år sysselsätta numera närmare 80 personer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner uppdraget för Svenska Spel

Konceptet är inte nytt. Runt 100 man stora, Episerverfokuserade Nansen hade innan NoA/Making Waves uppköpet en egen Green House studio där framgångsrika koncept som Fakturino, Rangy och Klipster skapades under åren 2012-2015. Men konceptet lades därefter ned. Även Fröjd och NetRelations har varit inne på samma spår.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.