Vansterpartiet.se – Billig, men ganska väl underhållen Joomla!

In Joomla, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Inför riksdagsvalet 2010 har MKSE.com tittat närmare på partiernas mest värdefulla kanal: Deras webbplats. Partiernas profilerande, interagerande och ekonomiskt viktiga (det är här bidragen kommer in) ingång till medborgarnas val i september. I sina nuvarande former har MKSE.com stött på både möjligheter och utmaningar.

Det ska även tilläggas att många webb/CMS-projekt sägs vara på gång under första och andra kvartalet 2010.

Vansterpartiet.se har Sajten, på Joomla! 1.5 Open Source Content Management med en del plugin’s, har:

  • Ett bloggdesignupplägg med de största artikelbilderna i partisammanhang (600px × 188px). Det är luftigt och rent. Röda dropdown’s används för toppnavigering. Nästan lite tråkigt men samtidigt håller helheten så webbmasteriet måste uppenbarligen fungera.
  • Open source sökningen har en ”move” funktion för att dra den dit man vill. Småkul grepp, det tillhör inte vanligheterna. Dumt dock att den inte ligger kvar på samma position efter en sökning.
  • Medlemsengagemang enligt Commuinity syns inte till. Faktum är att tom. startsidelänken till Twitter och Facebook gruppen är trasig. Det är de enda brutna länkarna. Men tänk att MKSE.com ska behöva påpeka det innan någon på webbredaktionen eller annan Västerpartist upptäcker det.
  • Sociala bokmärken, via Joomla! plugin’en JX Share Link, sitter alldeles för långt ifrån relaterad content och framförallt de olikformade ”Skriv ut”, ”Eposta” och ”Skapa PDF”. En nackdel med att köra gratispluggar.
  • Lars Ohlys ”bildblogg” körs på en WordPress med en 150:- SEK webbdesign från Elegant themes. Lars verkar gilla den, han uppdaterar nästan dagligen. Eller Kristoffer Housset, som tar bilderna på Lars, uppdaterar dagligen.
  • I footern på sidan listas i ticker-format designade JPG-knappar med kampanjer och associerade Vänster-sajter. Trevligt.
  • Bloggvänstern är en liten lista med sex uppdaterade partibloggar. Finns även som en aning rörig portal.
  • Vänsterpartiet har ett intranät i VNet beta, det har dock stora problem med sina CSS:er.

Kommentarer

Leave a Comment