Västra Götalandsregionen programmerar och designar om Tillgänglighetsdatabasen

In Analys / Statistik, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tillgänglighetsdatabasen har lanserat en ny hemsida på www.t-d.se. Tillgänglighetsdatabasen (TD) är Sveriges enda databas med information om hur tillgängliga olika platser och byggnader i Sverige är. För närmare 8200 anläggningar berättar de med ord och bilder om platsens fysiska tillgänglighet. Exempelvis hur bred entréer är, om ljud- och ljusmiljö, antalet parkeringsplatser och mötesrummens tillgänglighet.

”– Huvudprincipen är att varje verksamhet beskrivs så väl att besökaren själv kan avgöra om platsen är möjlig att besöka eller inte. Nu släpper vi en ny hemsida där fokus har varit en lättare sökfunktion. Med hjälp av olika filtreringsmöjligheter samt förbättrad kartvy ska det bli lättare att hitta information man söker. Förutom detta har designen fått ett rejält lyft.”

Berättar Åsa Kågeson regionutvecklare Tillgänglighetsenheten. Genom att inventera i TD finns även möjligheten att efter analys följa upp lagstiftning via olika rapporter. TD ägs, driftas och utvecklas av Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen är en tidigare, större användare av Episerver CMS och Episerver Campaign. Samt regionen har haft ett helt eget VGRegion Episerver webbhotell driftat hos sig. De är även en användare av Alfresco. Men den nya sajten är byggd med bl a Matomo Analytics. Vue.js och Varnish Caching.