Vlocitys vertikalanpassningar på Salesforce vinner mark i Sverige, Telia storsatsar

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accentures delsponsrade vertikalsatsning på Salesforce börjar, vad MKSE.com erfar, få fäste även i Sverige. En av årets stora referenskunder är självaste Telia. Telias ska porterat över 20 (!) tidigare kunddialog- och säljstödssystem till den nya lösningen för att i en konkurrensutsatt situation kunna erbjuda nya och tidigare kunder en mer samlad upplevelse och bättre kundförståelse (inom områden som CPQ – configure, price, quote). Vid all telefonibaserad eller digital dialog, det berättar ett team lett av Telias Digitala Transformation Manager Sari Leppanen i Finland.

Den första fasen på Telia var att flytta in omkring 200 användare inom SMB affärssegmentet och deras kontraktadministration. Lösningen anpassades för att bli molnbaserad och integrerades även med omnichannel CRM och olika BSS (business support systems). Efter att Telia gjort de första införandena ska den nya hanteringen med Vlocity och DocuSign reducerat tiden det tar att fylla i ett kontrakt minskat från 41 dagar till fem (!).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce ska hjälpa Elkjøp Elgiganten med MACH-arkitektur, investeringar och e-handel

Ansvariga för Vlocity och DocuSign installationen ska varit polska leverantören Comarch.

Tjänste- och produktbolaget Vlocity med CEO David Schmaier har gjort succe internationellt med sina starkt vertikalanpassade Cloud CRM-versioner av Salesforce. Nu kommer även en femte vertikalanpassning av Vlocity till de tidigare:

  • Communications & Media Insurance (som Telcos fått upp ögonen för)
  • Insurance & Financial Services
  • Health Insurance
  • Public Sector
  • Energy

Speciellt försäkringsbolag internationellt har intresserat sig för det branschanpassade nya stödet inom ”Digital Quote, Rate & Apply” för att personligt ge rätt rådgivning och tydligt individuella förslag för en kund. Med DocuSign stöd hela vägen fram till avslut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hemköp handlar upp ny partner inom e-handel

Vlocitys imponerande kundlista innehåller efter bara några år på banan Verizon, T-mobile, Sky, Telus, Cellcom Sirael, KPN, Neystar och Green network energy. Förebilder inom området även för svenska Telcos, uppenbarligen.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.