Volvo.com blir en av Adobe Experience Managers största kunder

In Adobe AEM, Nyheter, Offshore CMS dev by Martin EdenströmLämna en kommentar

2016 blir året då vår svenska stolthet Volvo äntligen rullar ut en ny digital närvaro i större skala. 

För samtliga koncerndelar denna gång, och inte bara Volvo CE som fick “tjuvstarta” på en mer temporär Sitecore licens. Även om samma licens just nu används på Volvo.com ska den enligt uppgift inte bli alltför långlivad och nu är det istället ett större javateam och Adobe AEM som rullas ut.

De första sajterna som dykt upp är hos delsajter som bygger på samma ramverk och installation som senare även Volvo.com väntas använda sig av. Där återfinns t ex:

Som ett första testskott av den nya satsningen. Gamla designen syns t ex på Volvotrucks.nl. 

Volvo har tidstypiskt även tagit fram ett gemensamt UX/design-komponentbibliotek för samtliga koncernprojekt framöver. Det ska användas för alla projekt och erbjuder ett smörgåsbord av komponenter. Det kommer även synas i all slutdesignen som framöver för första gången kommer kännas igen över olika affärsområden. 

Primära partners till Volvo Trucks ska ha varit LBi och Sapient. Som för övrigt ingår i samma nätverk och just har slagit samman sina verksamheter i Stockholm. Stendahls har fortfarande större delen av ansvaret för Volvo CE.

Utvecklingen ska till stor del skötas som ett offshoreprojekt. Även gällande UX och frontend denna gång (en trend från MKSE Digital Excellence 2016).

Men inom kort kommer även flera delar av Volvo visa upp Adobe AEM installationer.

Projektet har pågått sedan 2014.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.