Intelligens, 3D-modeller och ROI i nya Adobe AEM 6.4, anpassas för vegetarianer

In Adobe AEM, CXM, Microsoft Dynamics 365, Nyheter by Martin Edenström

Idag släpps ny Adobe AEM 6.4, årets version av Adobes prestigeprodukt och storsäljare inom CMS, Experience Manager. Vad har då det amerikanska mjukvaruföretaget adderat till sin javaprodukt 2018? Det är främst följande fem uppdaterade och nya “state-of-the-art” egenskaper Adobe vill lyfta fram nu i februari:

  • En del från tidigare års “Sneaks” (se MKSE artikel här och här) är produktionsredo. Nya Smart Layout ska automatiskt ta allt innehåll och anpassa det efter personaliga preferenser som att användaren enligt data visar sig vara vegetarian. Då blir layout, färg och innehåll anpassat efter detta. Allt baserat på Adobe Target personalisering (tillbehör) och Adobe Sensei AI, så klart.
  • Mycket av snacket kring Adobe och Microsoft samarbetet har berört Adobe Forms. Detta är även en del av 6.4, här har Forms försetts med Automated Forms Conversion för autoifyllnad. Något just Microsoft blivit väldigt bra på med hjälp av Linkedin-förvärvet och Dynamics 365 förpopulerad data.
  • Sensei AI för att i de integrerade DAM-delarna av AEM snabbt hitta rätt bilder, gruppera och löpande tagga dessa. ROI är en större del av detta, då DAM media/bildarbete historiskt dragit mycket kraft och kostnad av organisationer. Det finns även nya Dynamic Media som ska anpassa bilders storlek efter alla nya typer av skärmar etc. för bättre prestanda.
  • Creative Cloud appar har fått bättre AEM kopplingar. Kreatörer kan nu skapa och hämta material direkt från Photoshop CC, Adobe Illustrator CC och Adobe InDesign CC. En USP ingen annan CXM/CMS tillverkare kan erbjuda. De större kunderna har ofta inhouse-avdelningar med formgivare som vill komma närmare produktionen och presentationslagret gentemot användare (appar och webb).
  • Även 3D material från t ex Adobe Stock finns numera att labba med för AEM-användare. Ett exempel här är att någon av alla bilkunder på AEM skulle kunna skapa 3D-versioner av bilar direkt i inhouse-avdelningen för webben istället för att åka iväg på en kostsam “photo-shoot” av samma bil.


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.