269 intranätansvariga om EPiServer, SharePoint och användarvänlighet

In Intranät, Optimizely/Episerver, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Web Service Award AB fortsätter ta pulsen på vilka systemval webbansvariga gör.

Denna gång handlar det om 269 intranätansvariga svenskar på företag (43%), statliga verk (20%), kommuner/landsting (27%) och förbund/organisationer (10%) som under september 2010 fått berätta om sina CMS.

Störst andel nöjda med publiceringsverktyget, för intranät har föga otippat EPiServer och SiteVision.

Dock är inte SiteVision det näst största CMS:et, vilket man lätt kan tro när man tittar på kommunpenetrationen. Näst vanligaste verktyget är Sharpoint med en andel på 14 %. Men hela 37 % av de tillfrågade uppger att de använder EPiServer, vilket är en ökning med 7 % enheter från 2009. Men är fler custom där uppe än både SharePoint och SiteVision. Något att bita i, konsulter.

Andelen som anser att de har ett väl fungerande publiceringsverktyg ökar och är nu uppe i 59 %. En stor andel tycker fortfarande att de inte har det, hela 24 %. Mest nöjda
användare
av de undersökta verktygen har SiteVision och EPiServer med 84 % resp. 83 %.

Organisationer/förbund är den grupp som har haft sitt publiceringsverktyg längst, 48 % har haft det i 5 år eller mer. De med gamla system är även de minst nöjda publiceringsverktygägarna.

Användarvänligheten fick på nöten. Bara 41 % tyckte att det egna intranätet var välstrukturerat. Telefonbok, kalendarium, skriv ut-funktion, konferensrumsbokning och RSS-stör är den vanligaste funktionaliteten på de 269 intranäten.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention 269 intranätansvariga om EPiServer, SharePoint och användarvänlighet | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.