72 % av alla svenska IT-projekt misslyckade

In Nyheter, Offentlig sektor, Övriga / Custom CMS by edenstrom2 Comments

En knappt två år gammal rapport av Exido visar att enbart 28 procent av alla IT-projekt var lyckade. Av 20 miljarder investerade kronor är drygt 70 procent dåligt eller rent felaktigt placerade. Inom Sveriges landsting anser man att hela 84 procent av alla IT-projekt som slutförts under året varit misslyckade. När det gäller systemutvecklingsprojekt är det färre än 10 procent som har varit lyckade. Siffran är nästan lika anmärkningsvärd för den privata sektorn som i denna...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Varför IT-projekt misslyckas « EPiServer Polopoly Sharepoint CMS blogg

  2. Vi på Decuria har numer en nollvision mot misslyckade IT projekt. Vi har tagit fram en verktygslåda med arbetsmetoder för hur man kan lyckas med sina verksamhetsprojekt och inspirationen kommer från Christer Cragnell och Chaos Manifesto 2013.
    Mvh Fredrik Hagelin

    0709-951225

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.