Accenture köper Cygni, ny strategi för bolaget?

In Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det tillbaka till rötterna för Accenture Sverige? Det är varken en CDP-aktör, ett Martech-bolag eller en kreddig Stockholmsreklambyrå som förvärvas under måndagen. Det är klassiska Cygni, IT-resurskonsult med 190 anställda fokuserade främst på seniora utvecklare inom java och frontend. På senare år har även UX-are tagits in till bolaget som VD och vice-VD Jon Persson och Tommy Wassgren grundade 2006.

Mkr
omsätter Cygni 2020

Det råder en stor senior javakompetensbrist på marknaden och Accenture tyckte tydligen inte att deras traditionella rekryteringsprocess från tekniska universitet, inte sällan med offshore-adresser, räckte för att bygga det egna molnerbjudandet. Cygni har idag kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö och Östersund. Cygni AB omsätter 238 Mkr [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]brutna 2020 och gick med 27,4 Mkr i vinst.

Vi har mer på samma ämne:  Daresay, Rebel & Bird och Knowit Creuna vinner Svenska Spel upphandlingen

Joel Hofgren, som är ansvarig för Cloud Infrastructure & Engineering på Accenture Sverige, ser fram emot att välkomna sina nya kollegor. Cygni ska hjälpa Accenture att förverkliga sina Cloud First-ambitioner. Accenture Cloud First, som utgörs av cirka 70 000 konsulter inom molntjänster, lanserades nyligen av konsultjätten. Firsta ska motsvara en investering på 3 miljarder dollar över tre år för att kunna hjälpa kunder i alla branscher att gå över till molnbaserade lösningar.[/ppp_patron_only]