Accenture köper Cygni, ny strategi för bolaget?

In Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det tillbaka till rötterna för Accenture Sverige? Det är varken en CDP-aktör, ett Martech-bolag eller en kreddig Stockholmsreklambyrå som förvärvas under måndagen. Det är klassiska Cygni, IT-resurskonsult med 190 anställda fokuserade främst på seniora utvecklare inom java och frontend. På senare år har även UX-are tagits in till bolaget som VD och vice-VD Jon Persson och Tommy Wassgren grundade 2006.

0Mkr
omsätter Cygni 2020

Det råder en stor senior javakompetensbrist på marknaden och Accenture tyckte tydligen inte att deras traditionella rekryteringsprocess från tekniska universitet, inte sällan med offshore-adresser, räckte för att bygga det egna molnerbjudandet. Cygni har idag kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö och Östersund. Cygni AB omsätter 238 Mkr

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.