Accenture lägger miljarder på CXM-ompositionering, webbyårer lanserar analysplattformar

In Adobe AEM, CXMby Martin Edenström2 Comments

Accenture satsar vidare på egna webbkonsulter, digitala produkter och strategierbjudanden. Numera även med tydliga CXM ambitioner. Förvärvet av Acquity Group för totalt 2,07 mdr SEK nu i slutet av maj är en tydlig satsning att verka mer närvarande inom customer experience.

Miljardsatsningen kallas i USA tom. Accentures steg från ett enklare tjänsteföretag (service provider) till en customer experience management (CXM) aktör. Förvärvet är troligtvis inspirerat av att BMW har gett Accenture förtroendet att ansvara för biltillverkarens digitala marknadsföring på 100 marknader världen över.

Fler artiklar om ämnet:  Ett års integration mellan Microsoft Dynamics 365 och Adobe Experience Manager klar, berör 150 triljoner datapunkter

Företaget Acquity Group i Chicago omsätter 922 Mkr årligen och har 600 anställda. Acquity Group är främst kända för att jobba med och runt Adobe AEM produkter.

Sedan tidigare har egna plattformar blivit ett viktigt vapen för större webbyråer för att vinna kundernas förtroende. Razorfish har sin plattform Fluent (byggt helt på Adobe AEM teknik) och t ex LBi har byggt en Audience Engagement Platform. SapientNitro har egna plattformen EngagedNow som även den inom kort ska integreras med Adobe Marketing Cloud.

Fler artiklar om ämnet:  McDonalds Sverige sjösätter första Salesforce kundresor, ny digital strategi

Kommentarer

  1. Det ryktas att även Avanade har webbyrå ambitioner.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.