Accenture lägger miljarder på CXM-ompositionering, webbyårer lanserar analysplattformar

In Adobe AEM, CXM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Accenture satsar vidare på egna webbkonsulter, digitala produkter och strategierbjudanden. Numera även med tydliga CXM ambitioner. Förvärvet av Acquity Group för totalt 2,07 mdr SEK nu i slutet av maj är en tydlig satsning att verka mer närvarande inom customer experience.

Miljardsatsningen kallas i USA tom. Accentures steg från ett enklare tjänsteföretag (service provider) till en customer experience management (CXM) aktör. Förvärvet är troligtvis inspirerat av att BMW har gett Accenture förtroendet att ansvara för biltillverkarens digitala marknadsföring på 100 marknader världen över.

Vi har mer på samma ämne:  Prestigeseger på flera sätt då Avensia äntligen tar sig in i Norge

Företaget Acquity Group i Chicago omsätter 922 Mkr årligen och har 600 anställda. Acquity Group är främst kända för att jobba med och runt Adobe AEM produkter.

Sedan tidigare har egna plattformar blivit ett viktigt vapen för större webbyråer för att vinna kundernas förtroende. Razorfish har sin plattform Fluent (byggt helt på Adobe AEM teknik) och t ex LBi har byggt en Audience Engagement Platform. SapientNitro har egna plattformen EngagedNow som även den inom kort ska integreras med Adobe Marketing Cloud.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska Pega-projekt hackar, kompetens ska in via 12-veckors traineeprogram

Kommentarer

  1. Det ryktas att även Avanade har webbyrå ambitioner.

Leave a Comment