Adobe Experience Manager introducerar Headless CM, kritiserar nuvarande lösningar

In Adobe AEM, Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe, som arrangerar Adobe Symposium 2017 i Stockholm på München Bryggeriet under dagen, tar utöver e-handel även snabbt upp termen headless när de pratar innehållshantering q4 2017. Även detta tydligen ett så pass hypat och intressant område att man inte vill se mer frisläppta, prestandafokuserade IT-styrda kunder med Devops eliminera mer monolitiska Enterprise-sviter.

Adobe vill hävda att även de är headless. ”Headless CM” är tom. rubriken på de större AEM-nyhetsbreven som just nu skickas ut till alla kunder.

Adobe ””FUD:ar” även dagens headless lösningar och påpekar om brister och risker inom:

  • Content authoring
  • Content management
  • Personalization
  • Analytics
  • TCO
  • Säkerhet
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stena Line live i 16 länder, så blev nya Adobe Experience lösningen med AI chat

Adobe Experience Manager kallar sig själva lösningen genom att titulera sig ett ”hybrid CMS med möjligheter att bygga ett separat front-end presentationslager inom verktyget”.

Experience Manager ska vara ”Omnichannel experience management” lösningen som klarar av en ”decoupled architecture” som kan separera:

  • Core content management that is channel and presentation agnostic
  • Context-specific presentation authoring and management
  • Content and experience delivery optimization

Rent tekniskt pratas det i utvecklarforumen om att en bättre väg att göra detta är genom att använda ”Sling Model Exporter” som kan redovisa content som json. Supporterat sedan AEM 6.2.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sandvik Coromant släpper ny ID och uppdaterad webbplats

Även Episerver och James Norwood valde vid deras årliga partnermöte förra veckan att adressera att Episerver minsann också är headless. Tidigare har även Sitecore gjort samma sak. Trots att de är kända bland de mer låsta och tight knutna svitprodukterna i alla waves och kvadranter.

Mer ”äkta headless” produkter som Contentful och alla kunder som valt den typen av lösning (Carglass, Huyndai, m fl) läser ni allt om i denna nyhetssektion.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.