Adobe lägger ned Magento, bygger vidare på Adobe Commerce Cloud

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

E-handel är hetast av de digitala disipliner det går att jobba med. Inte minst i pandemin. Andra områden som martech/marketing automation, innehållshantering, internkommunikation och bleknar i jämförelse med små och större företags intresse och investeringsvilja inom e-handel.

Det var inte helt optimalt att ta över en PHP-baserad och hackerattackerad open source produkt för Adobe våren tre år sedan, men det var i alla fall något att bygga vidare på dessa D2C- och e-handelstider. Hade Adobe och John Travis, ‎VP Brand Marketing fortsatt envisas med att se e-handel om ”a different beast” och icke-Core i förhållande till egna sviten av CXM-stöd (som man envisas att göra med CRM – trots att analytiker fortsatt ser Adobe Marketing Cloud som ett kundvårdsstöd) hade man varit helt ute från en majoritet av de betydande större kunddiskussionera idag. Nu går det enligt uppgift ”inte toppen” att få världens största varumärken att satsa på Magento efter en tid på t ex en äldre SAP hybris, Oracle ATG, Elastic Path eller Intershop. Men arbete pågår att skapa något som bättre rimmar med det generella Adobe-omdömet.

Vi har mer på samma ämne:  59 procent återvänder till Adobe eller Salesforce produktsviterna i pandemin, enligt Gartner

Där är de första stegen för Adobe att fortsätta putsa så gott det går på egna e-handelserbjudandet och samlingsnamnet Adobe Commerce Cloud. I vad som kallas en ”konsolidering” dumpas nu varumärket Magento Commerce för alla betalande kunder. Jason Woosley Vice President Commerce Product & Platform Adobe, som MKSE.com för ett tag sedan intervjuade om planerarna för Adobe Commerce, berättar idag att:

” – Så nu konsoliderar vi officiellt varumärket för den licensierade handelsprodukten från Magento Commerce och Adobe Commerce Cloud till det enda varumärket Adobe Commerce. [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Magento Open Source-varumärke och support förblir oförändrade. Adobe fortsätter att stödja Magento Association och dess stadga om att ge det globala Magento-samhället möjlighet att samlas, lära, dela och samarbeta om handelsutmaningar.”[/ppp_patron_only]