Adobe lägger ned Magento, bygger vidare på Adobe Commerce Cloud

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

E-handel är hetast av de digitala disipliner det går att jobba med. Inte minst i pandemin. Andra områden som martech/marketing automation, innehållshantering, internkommunikation och bleknar i jämförelse med små och större företags intresse och investeringsvilja inom e-handel.

Det var inte helt optimalt att ta över en PHP-baserad och hackerattackerad open source produkt för Adobe våren tre år sedan, men det var i alla fall något att bygga vidare på dessa D2C- och e-handelstider. Hade Adobe och John Travis, ‎VP Brand Marketing fortsatt envisas med att se e-handel om ”a different beast” och icke-Core i förhållande till egna sviten av CXM-stöd (som man envisas att göra med CRM – trots att analytiker fortsatt ser Adobe Marketing Cloud som ett kundvårdsstöd) hade man varit helt ute från en majoritet av de betydande större kunddiskussionera idag. Nu går det enligt uppgift ”inte toppen” att få världens största varumärken att satsa på Magento efter en tid på t ex en äldre SAP hybris, Oracle ATG, Elastic Path eller Intershop. Men arbete pågår att skapa något som bättre rimmar med det generella Adobe-omdömet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tre ut, en in som ledare inom Multichannel Marketing Hubs 2023

Där är de första stegen för Adobe att fortsätta putsa så gott det går på egna e-handelserbjudandet och samlingsnamnet Adobe Commerce Cloud. I vad som kallas en ”konsolidering” dumpas nu varumärket Magento Commerce för alla betalande kunder. Jason Woosley Vice President Commerce Product & Platform Adobe, som MKSE.com för ett tag sedan intervjuade om planerarna för Adobe Commerce, berättar idag att:

” – Så nu konsoliderar vi officiellt varumärket för den licensierade handelsprodukten från Magento Commerce och Adobe Commerce Cloud till det enda varumärket Adobe Commerce.Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon