Adobe självutnämnda ”globala ledare inom headless och martech” efter nya Gartner och Forrester kvadranter

In CXM, Martech, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe anser att de är den klarast skinande ”ledaren inom Martech” efter att fått en topplacering tillsammans med Salesforce i Forresters senaste maj 2021 Wave kring ”Enterprise Marketing Software Suites Q2 2021” av Joe Stanhope. Vågen ska enligt Forresters definition klara av att agera som och täcka:

”An integrated portfolio of marketing technology products that provide analytics, automation, and orchestration of insight-driven customer interactions to support inbound and outbound marketing.”

På samma sätt har Adobe titulerat sig ”ledare inom headless” eftersom Gartner i senaste Quadrant’en behagade introducera begreppet ”Agile CMS” i februari 2021 som inkluderar vissa mättal (eller enstaka intervjuer med utvalda kunder kring) som berör en mer decoupled miljö och headless. Det gav upphov till en märklig blandning av aktörer listade av Forresters Nick Barber.

Vi har mer på samma ämne:  Lamborghini arrangerar sitt egna digitala event, accelererar transformationen

Adobe drar gärna även in sina, snart decennium långa, närvaro i toppskikten på Gartner Waves CMS- och ”Marketing software svit”-liknande kvadranter som en anledning att de är i toppskiktet kring det heta martech-området.

Gartner står även bakom termen Composable Commerce – som är en mer lösryckt version av ”renare” headless commerce där du även kan[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”] addera de gamla svitmonoliternas mjukvara.

De andra på listan då. Rätt många nykomlingar för oss svenskar. Cheetah Digital är en i sammanhanget mindre e-postaktör från USA som i november slogs ihop med Swrve. På kundlistan nämns oftast Hilton, Neiman Marcus, Walgreens och Williams-Sonoma. Zeta Global kallar sig ”customer lifecycle management marketing company” och har förvisso över 1300 anställda. Acoustic har av RSG tidigare kallats mer en nischad plattform, men har adderat de sedvanliga termerna av CDP och martech till sitt erbjudande senaste året.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Nästan 1 av 3 företag planerar fasa ut sitt CMS under 2021