Forrester släpper Agile CMS 2021 Wave, nya ledare med Contentstack, Contentful och Amplience på topplaceringar

In Adobe AEM, Contentful, Contentstack, CXM, Drupal, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver, SDL Tridion Sites, Sitecore XP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Forrester har myntat ett nytt begrepp, Agile CMS eller CMSes, för att täcka in alla headless-varianter i egna Wave’n. Och har, enligt deras analytiker, utsett en ny ledargruppering.

Den består numera av, i fallande ordning, Adobe, Optimizely, Acquia Drupal, Contentstack (det gick fort med historiska mått), Sitecore, Contentful, Amplience headless (som är en fjutt i sammanhanget med t ex enbart 180 Mkr i såddkapital), OpenText, Automattic WordPress, Bloomreach och därefter utmanarna Magnolia, Crownpeak, SDL, CoreMedia och sist Kentico CMS.

Det var lite märkligt att så snabbt se Contentstack och Amplience där uppe. Samt kanske även tyska Contentful som tidigare stått utanför motsvarande MQ och Wave’s trots sin åttaåriga historia. Mindre otippat är det att Adobe fortsätter toppa listan. De har en så nära “analytikerrelation” med Forrester att de har sin helt “egna Wave”, den globala “Forrester Wave för Adobe Implementation Services”.

Enligt Forresters Senior Analyst Nick Barber ska ett “agile CMS” under och inför 2021 ha:

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.