Adobes vision för AI CDP 2024, nya affärsmodeller hos biltillverkare

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, Adobe Marketo, CDP, DMP, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad betyder egentligen ett införskaffat CDP-stöd för marknadsförare och e-handlare tredje kvartalet 2023? Adobes Experiencechef Anil Chakravarthy har berättat mer om vad bolaget lärt sig om vikten av att logga, sortera och agera på egen förstapartsdata i t ex Adobe Real-Time CDP.

0 år
gammal är Adobe Sensei AI (föregångaren) idag
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Under årets Adobe Summit i England och USA berättade bolaget t ex om hur CDP med stöd från t ex AI funktioner ska bli en mer avgörande faktor för ekonomiska framsteg. Några tydliga exempel på enorma mängder data som drivs in och direkt kan skapa intäkter är bl a från Adobes kunder inom bilindustrin, där Smart Cars, mer uppkopplade bilar, skapat helt nya affärsmodeller för flera av Adobes kunder. Inte bara på backend-sidan, men även sett till marknadsförare till marknadsförare, eller säljare till B2B-kund etc.

” – Den största drivkraften för lönsam tillväxt är att ta itu med den övergripande kundupplevelsen, oavsett om det handlar om marknadsföring, produktengagemang, butiker och platser, försäljning eller kundservice. Alla dessa delar behöver kopplas samman för att leverera en personlig och relevant upplevelse. Detta tillvägagångssätt kallas ”upplevelsedriven tillväxt”, där hela kundresan, inklusive förvärv, engagemang och behållning, kopplas samman genom varje interaktionspunkt. Adobe ser sig självt som en naturlig partner för att hjälpa till att uppnå lönsam tillväxt genom fantastiska kundupplevelser.”

Han fortsätter:

” – Genom att fokusera på upplevelser som är helt digitala eller digitalt aktiverade kan företag göra mer med mindre. Digital upplevelse är inte ny, och de flesta företag har grundläggande digital marknadsföring och handel på plats. Men nu går vi in i en ny era där digital marknadsföring och digitala produkter fullständigt sammanflätas i kundupplevelsen. För att vara framgångsrika i denna nya era måste företag koppla samman den kompletta kundupplevelsen över alla affärsområden, såsom marknadsföring, produktengagemang, butiker och platser, försäljning och kundservice. Genom att göra det kan de dramatiskt öka sin förmåga att leverera personliga och relevanta upplevelser vid varje interaktionspunkt i kundresan. Sammanfattningsvis tror Adobe på kraften i upplevelsedriven tillväxt, där man kopplar samman kundupplevelser över alla delar av företaget och genom varje steg i kundresan. Genom att dra nytta av digitala möjligheter och erbjuda personliga upplevelser kan företag driva lönsam tillväxt och skapa värde både för sig själva och sina kunder.”

Det nya ”guldet” i all data ska även de senaste åren blivit mycket bättre och förfinat genom att tillämpa stora mängder automatiserat test och t ex A/B-test i flöden där CDP-datan förekommer och används.

USA har kommit länge än Europa inom CDP om man tittar på kundlistan idag. MLB, Panera Bread, Henkel, Coles och The Home Depot är stora loggor inom CDP.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mercedes-Benz bygger Salesforce CDP med headless commerce, personaliserar på Body Type och andra affinities