Afterpay och Klarna i race om amerikansk e-handel, Crocs marknadsför Afterpay på varenda sida

In Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är bråda tider för Klarna att bli ett synligt BNPL-val (”buy-now-pay-later”) i alla amerikanska e-handels- och brand-stores. Här har den nya storkonkurrenten, australiensiska börsfavoriten, Afterpay snabbare tagit mark och syns allt oftare som ett namngivet val då amerikanarna vill e-handla kläder och accessoarer från hemmet. Företagets självförklarande namngivning och många tooltips/hjälptexter kan vara rätt medicin för att få igång fakturabetalningar på den amerikanska marknaden.

Salesforce Commerce Cloud-användaren Crocs har till exempel uppdaterat sin SaaS e-handel och introducerat ett stöd för Afterpay som syns tydligt redan i inledningen av varje (!) produktsidetext. Som ett alternativ till en fast kostnad. Afterpay erbjuder förslaget om fyra kostnadsfria delbetalningar, så länge som köparen betalar av delbetalningen i tid. Samma upplägg som Klarna försöker få in i hos amerikanska e-handlare. I utcheckningen av Salesforce Commerce kommer däremot inte Afterpay lika högt upp som ett alterativ som t ex föredragna direktbetalningsmetoden Paypal. Där finns även traditionella kreditkort med som ett alternativ.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Plantagen väljer ut sin fjärde e-handelslösning, satsar headless

Just detta extrasteg kan bli ett problem för BNPL-aktörerna. Då det inte på samma sätt går att pusha för delbetalningar för de som inte har helt begränsade medel på betalkortet. Även Klarna satsar i USA på en plugin-integration till t ex produktsidan i Shopify e-handel, där de erbjuder fyra delbetalningar utan ränta. Som det informeras om direkt på e-handlarens produktsida. Men problemet, för de kunder som faktiskt har pengar att köpa en vara, kvarstår då Klarna ligger 12-14 formulärfält längre bort än den mycket närvarande Apple ApplePay eller ShopPay. Som dessutom, i det förstnämnda fallet, även kan din adress, din trovärdighet, har kortuppgifter tryggt med enbart ett FaceID etc. Oslagbar närhet och kvickhet med hårdvara. Svårt att matcha för BNPL-aktörerna.

American Eagle, BooHoo, Forever 21, Clinique, J.Crew, JD Sports, Jimmy Choo, Levi’s, MAC Cosmetics, Pretty Little Thing, Sunglass Hut och Urban Outfitters är andra välkända amerikanska märken som redan valt att addera AfterPay som ett betalsätt i sina fysiska butiker och egna e-handelslösningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åbro Bryggeri släpper ny varumärkesidentitet och handlar upp nya digitala stöd

Afterpays aktie har under pandemin gått upp och blivit en av de hetaste i hela Asien. Den har mer än dubblat sitt värde under året och värderas till 18,5 miljarder australiensiska dollar. När Commonwealth Bank gick in i Klarna vid årsskiftet värderades bolaget till omkring en tredjedel av den summan (5,5 miljarder USD). Afterpay sålde under perioden mars till juni 2020 för hela 4 miljarder AUD inom enbart BNPL betalsättet. AffirmZipPay, LatitudePay, Openpay och deferit är andra aktörer inom området.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss