Aftonbladet.se bjuder på nya kommentarer med XCAP

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Aftonbladet.se (Escenic) har uppgraderat sin XCAP kommentering. Inte otippat med tanke på att gänget bakom kunnat rapportera nya kommenteringsrekord varenda vecka, känns det som.

Det nya? Trådning som hos ledande Disqus. Samt en mörkare ton. Kommentarerna ska inte ta fokus från Aftonbladet.se-artikeln och även typsnittsfärgen har ”gråats ned”. Nytt namn också, ”Vad tycker du?”.

Logga in sker med popup och tillhörande post-back. Och inloggningen saknar fortfarande Twitter, Facebook Connect och OpenID stöd. Känns som de ligger en rejäl bit bakom Disqus och Intense Debate här. Undrar hur Bladet resonerade där när en sådan vital funktion uppdateras i snart q4 2010?

Vi har mer på samma ämne:  Dunderdog bakom service design och lojalitetsprogram åt flera nya kunder

Visa antal inlägg är nedminskat till tre val. Det finns sortering på mest gillade samt antagligen ett antal förbättringar sett till spam- och backendstöd.

På sajten har den personaliserade delen även försetts med en ny egen toppbar som ger Mina artiklar, Inkorg, Plus, Snack och Min sida i svart med dropdown. SSO:n verkar även bättre, inloggningen består ett tag längre.

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention Aftonbladet.se bjuder på nya kommentarer med XCAP | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. > Undrar hur Bladet resonerade där när en sådan vital funktion uppdateras i snart q4 2010?

  De kanske tänker att de får nog med kommentarer som det är ;)

 3. Aftonbladet är oerhört duktiga på nätet tycker jag – dom är en av världens mest framgångsrika tidningar, online, ekonomiskt – tätt följt eller ibland passerad av VG.no. Dom har en osviklig förmåga att hitta helt rätt nivå för sin kundgrupp och arbetar väldigt långsiktigt. Hatten av för ytterligare ett väl genomfört projekt av AB tycker jag :-)

  MVH
  Andreas Ströberg
  XCAP

Leave a Comment