Aftonbladet.se tar risker med nya SuperLive

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Escenic, Featured, Flash, iPhone, Javascriptramverk, Nyheter, Play-kanal / Multimedia, Responsive Design / Mobilwebb, Sociala media / web2.0, Streaming, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Bloggarnas framfart de fyra senaste åren har påverkat webbdesignen. De långa artikellöpen har gjort det helt accepterat att växa på höjden i en webbdesign, något som webbdesigners välkomnade och som nästan alltid numera används. Detta utnyttjade Aftonbladet.se till fullo när de i helgen, inför Melodifestivalen, släppte Aftonbladet SuperLive. De skapade en duktigt iFramad/scriptad "sajt ovanpå vanliga sajten". Och ovanpå, som liggandes rakt på toppen av, inte scriptat, overlay ovanpå. SuperLive... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hej Martin!

  Vi har tagit fram det här konceptet helt Själva på Aftonbladet. Allt började med en medarbetarkonferens i höstas. Det var där som de allra första skisserna började ritas.

 2. Den största utmaningen var att få uppdateringar via push att fungera, dvs ingen sidomladdning krävdes. På så vis låg vi hela tiden i synk med vad som hände live, även i nyhetsrapporteringen.

 3. Hej Martin, vi samarbetar en del med Twingly men för att visa bloggar som länkar till en artikel använder vi vår egen tjänst Bloggportalen.

 4. Pingback: Shoot It Live in the press « shoot it live

 5. Pingback: Shoot It Live in the press | Shootitlive

 6. Pingback: Shootitlive 2010 in review | Shootitlive

 7. Shootitlive visar den tid som fotografens kamera är inställd till – dvs ”capture date” på EXIF/IPTC språk. Av erfarenhet vet vi att det är vädligt vanligt att fotografer missar att ställa klockan rätt, speciellt om de har två eller fler kamerahus.

  Men hur såg du det?
  Expressen visar inte tiden i sin Shootitlivespelare – http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/live
  Och Aftonbladet har korrekt tid – http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/leifbylive/article12658490.ab

  mvh
  Martin

Leave a Comment