aftonbladet.se, CoverItLive, Shootitlive, SuperLive, twingly, Twitter Chatbots, Community, Facebook Pages, Escenic, Featured, Flash, iPhone, Javascriptramverk, Nyheter, Play-kanal / Multimedia, Responsive Design / Mobilwebb, Sociala media / web2.0, Streaming, XCAP

Aftonbladet.se tar risker med nya SuperLive

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Escenic, Featured, Flash, iPhone, Javascriptramverk, Nyheter, Play-kanal / Multimedia, Responsive Design / Mobilwebb, Sociala media / web2.0, Streaming, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Bloggarnas framfart de fyra senaste åren har påverkat webbdesignen. De långa artikellöpen har gjort det helt accepterat att växa på höjden i en webbdesign, något som webbdesigners välkomnade och som nästan alltid numera används. Detta utnyttjade Aftonbladet.se till fullo när de i helgen, inför Melodifestivalen, släppte Aftonbladet SuperLive. De skapade en duktigt iFramad/scriptad "sajt ovanpå vanliga sajten". Och ovanpå, som liggandes rakt på toppen av, inte scriptat, overlay ovanpå. SuperLive sajtsatsningen själv är egentligen ett stort...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hej Martin!

  Vi har tagit fram det här konceptet helt Själva på Aftonbladet. Allt började med en medarbetarkonferens i höstas. Det var där som de allra första skisserna började ritas.

 2. Den största utmaningen var att få uppdateringar via push att fungera, dvs ingen sidomladdning krävdes. På så vis låg vi hela tiden i synk med vad som hände live, även i nyhetsrapporteringen.

 3. Hej Martin, vi samarbetar en del med Twingly men för att visa bloggar som länkar till en artikel använder vi vår egen tjänst Bloggportalen.

 4. Pingback: Shoot It Live in the press « shoot it live

 5. Pingback: Shoot It Live in the press | Shootitlive

 6. Pingback: Shootitlive 2010 in review | Shootitlive

 7. Shootitlive visar den tid som fotografens kamera är inställd till – dvs “capture date” på EXIF/IPTC språk. Av erfarenhet vet vi att det är vädligt vanligt att fotografer missar att ställa klockan rätt, speciellt om de har två eller fler kamerahus.

  Men hur såg du det?
  Expressen visar inte tiden i sin Shootitlivespelare – http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/live
  Och Aftonbladet har korrekt tid – http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/leifbylive/article12658490.ab

  mvh
  Martin

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.