AI som raderar accent i realtid ifrågasätts, ny call-center innovation från Salesforce

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det rasistiskt eller ”smart” användande av AI när en indisk eller kanske italiensk accent korskörs mot AI för att få den i realtid att låta mer traditionellt brittisk? Åsikterna går isär när tekniken idag, är redo för t ex call-centers. Ett av många områden att utreda i framtida ”AI råd”. Samtidigt berättar Salesforce Sverige att nya Salesforce Contact Center släpps, den har inte AI accenter men inkluderar massa annat AI:

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Service Cloud Voice: omvandlar röst till en inbyggd kanal i Salesforce för snabbare hjälp vid kundsamtal och mer personliga konversationer. Användarna kan använda medföljande telefonikopplingar eller telefonikopplingar från partners på Salesforce AppExchange.

Digital Engagement: gör det möjligt för kontaktcenter att komma i kontakt med sina kunder via digitala kanaler, såsom meddelanden på webben, mobilen, WhatsApp, SMS eller Facebook Messenger.

Self-Service: minskar antalet samtal och chattar med hjälp av AI-drivna robotar för att lösa vanliga frågor, samt genom att ge kunderna utökade möjligheter till självhjälp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Exelement släpper förbättrad Bidirectional Sync och fler Marketo/Salesforce integrationer

Feedback Management: utnyttjar undersökningar som är inbyggda i Service Cloud för att i realtid samla in feedback från kunderna som kan användas i det dagliga beslutsfattandet.

Shift Scheduling and Omni Routing: dirigerar rätt arbete till rätt medarbetare oavsett kanal, och justerar skiftscheman för att återspegla efterfrågan.

Einstein Conversation Insights: använder Einstein AI för att analysera kundinteraktioner för att i realtid identifiera nästa bästa åtgärd, upptäcka trender inom konversationerna och använda datadrivna insikter för att coacha servicehandläggare.