Alla i Estland har OpenID till sitt ID och SIM-kort

In Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Estländarna verkar våga mer än ta orimliga lån och orsaka en bankkris. I regi av estländska myndigheterna vågar de även koppla ihop elektroniska ID-kort / smart cards och mobile SIM-kort med OpenID. För enkel användaridentifikation på nätet och mycket mer. Om estländska invånare har ett ID-kort har de, efter aktivering, även ett eget OpenID-konto. MyOpenID är relativt smidigt, men detta är bättre. Allt skrev via ID.ee, en stor succé i hemlandet, som även ståtar med världsrekordet...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment