American Express väljer Pega för kundvård, 400 procent färre ärenden som skaver

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Pega Sverige är stolta över en av de senare namnkunniga referenserna på egna Pega Systems CX /  DX mjukvaran. Det är American Express som valt Pega Marketing och skapat en ny, integrerad lösning för vård av egna kundstocken. Den nya arbetsmodellen ska baseras på vad man visste om kunderna och är byggd för att ”nurtura” och bygga vidare på existerande relationer och servicemodeller.

” – Vi försökte skapa en integrerad lösning som tillgodosåg och även överträffade alla våra kunders förväntan.”

Säger Jim Bush, Executive Vice President, World Service, American Express. American Express ska samtidigt ställt om sin organiation och skapat en mer oberoende leveransorganisation som kan stödja egna kunderna oavsett var de befinner sig.

Det ska lett till fina KPI:er. Idag har man tripplat kundnöjdheten, minskst relaterade utgifter och kostnader likväl som övergripande handläggningen och uppnått en 10% ökad kortägar-spendering. Samt fyra gånger färre ”skavande ärenden” per uppmätt kortmedlem.

Fler MKSE.com artiklar idag:

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Finansinspektionen senaste myndigheten som satsar på ett amerikanskt Pega low-code verksamhetssystem
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss