Axfood handlar upp Episerver och Salesforce, väljer ny huvudpartner

In Nyheter, CXM, E-handel, Microsoft .NET, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den gamla designen blev inte långvarig. Bara ett och ett halvt år efter att Kurppa Hosk berättat att de fick ta fram ny digital ID och webbdesign för Axfood och Axfood.se kommer en sprillans ny Axfood.se ut. Av den gamla husleverantören Valtech som tidigare skötte delar av Axfoods varumärken digitalt från bl a Danmark. Men nu även skalat upp med ett svenskt team som jobbar med Axfood inhouse digitalteam. Valtech är stolta över nya Axfood.se och Axfood.com som de själva denna gång både designat och utvecklat. Med syftet att förbättra användarupplevelsen. I arbetet ingick även implementering av Axfoods uppdaterade, visuella identitet. Valtech berättar transparent att teamet bestod av projektledare, UX och fullstackutvecklare. Samt tillgänglighetsexperter och SEO / analys stöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Salesforce och Contentfuls nya stora samarbete

Nu med en högerställd hamburgarmeny i mobilt läge samt t ex en större bakgrundsfilm istället för de tidigare vita ramarna och bilderna. Allt däremot fortfarande på en Episerver DXC molnlösning med Hotjar och flera CDN-stöd. Salesforce, som Axfood berättade om 2019, är även en föredragen marketing cloud-plattform.

Axfood jobbar med Episerver både inhouse samt med konsulter från Valtech (tidigare främst i Danmark). För e-handel har man tidigare jobbat med Accenture/Brightstep, DDB, Claremont och Capgemini Sogeti. Inhouse-gänget har förstärkts med Recoordinate marketing konsulter. Axfood är även ägare av en SAP Commerce (bl a för Willys.se) samt Salesforce Marketing Cloud.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS