Willys öppnar upp e-handel med upphämtningsstation, byter plattform

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

UpdateWillys har öppnat sin nya e-handel med mat idag. Det säger de sig vara den första lågpriskedjan i landet att göra. Samma priser som i butik erbjuds och och upphämtningsstationer har satts upp. Tanken är att kunder ska parkerar i direkt anslutning till stationen och hämtar sina kassar ur skåp, som öppnas med en kod.

Willys byggde en Episerver med Narva redan 2010. Men nya handla.willys.se är en SAP hybris och AngularJS uppbyggd lösning som ligger utanför .NET driften. Accenture Brightstep ska stå bakom delar av projektet. Sogeti berättar de utvecklat och förvaltat Willys nuvarande lösning Willys.se sedan 2012. Claremont fyller i om att de varit högst ansvariga vid utveckling och genomförandet av den nya e-handelslösningen. Och även DDB Stockholm ska ha tagit fram koncept, design och UX berättar de för MKSE.

willys ehandel 2

Först ut blir tre testbutiker kopplade till Willys nya sajt och app. Butikerna som börjar är Kungsbacka söder om Göteborg och Rissne samt Länna i Stockholm.

”– Många av våra kunder vill handla mat på nätet och vi vill finnas där våra kunder finns. Som lågpriskedja har vi en viktig funktion att fylla för kunder som vill e-handla men som inte är beredda att betala orimligt mycket.”

Säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

Efter test och utvärdering är intentionen är att expandera till fler områden och fler butiker, med inriktning på större städer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech Radon ny kreativ partner till Essity

Kommentarer

  1. Hej Martin, bara ett förtydligande: Willys nuvarande lösning Willys.se har utvecklats och förvaltats av Sogeti sedan 2012.

  2. Ett steg i rätt riktning! Men de borde ju erbjuda hemkörning av kassarna också?

Leave a Comment