Blir Demandware Adobes väg ut ur ”CMS only” fällan?

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Thommy Sundström, Account Executive Demandware, berättar för MKSE.com att e-handelsbolaget blir ett av 2016 års större samarbeten som Adobe berättar mer om under årets Summit i Las Vegas och London.

Det ryktades att en av de första ”förvärvsminorna” storspenderande Adobe gick på var när de missade köpa upp snabbväxande hybris. Bolaget gick istället till lokala, tyska SAP som kom med ett bättre bud.

Sedan dess har en rad mer ansträngda e-handelssamarbeten presenterats de senaste 18 månaderna. Som det med t ex i sammanhanget betydligt tröttare kanadensiska Elastic Path och med storrivalen inom kundupplevelse, IBM WebSphere. Den senare är inte direkt något Adobe tar till om de inte måste. Och gällande konkurrens kom i fjol det mest märkliga, förra Summits april 2015-samarbete med Microsoft Dynamics CRM (som ofta ligger nära .NET-ehandelsprodukter).

Det har fortfarande saknats ett klockrent e-handelserbjudande för att ta Adobe AEM vidare i upphandlingar som kräver tydliga, erfarna och väldokumenterade CMS/Commerce svitprodukter. En jakt även Sitecore varit på de senaste åren men som IBM, Oracle och Episerver genom förvärv (redan för 5-10 år sedan) nu bemästrat ett tag och kunnat bygga värdefull kunderfarenhet inom.

Kanske blir SaaS-baserade, snabbväxande samt liksom Adobe konsumentvarumärkesfokuserade Demandware en bättre match? Den nya ”Adobe Marketing Cloud integrationen” ska innebära att Demandware Commerce e-handelsinnehåll kopplas mot content för mer personliga och dynamsiak shoppingsupplevelser. Mer än så vet vi inte just nu.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  150 utvecklare i 14 agila team har byggt om SJ.se bokningssystem

Leave a Comment