Coca-Cola köper in Commerce Layer, Contentful och Algolia e-handel. Utvecklingsmarknader driver D2C

In Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bara för en månad sedan var Coca-Cola en global nyckelreferens då Adobe och Adobe Commerce pratade om större kunder 2023, men dryckesledaren visar sig parallellt även byggt upp en minst sagt imponerande composable commerce lösning.

I Adobes fall återfanns e-handeln inom Coca Cola Afrika, här är det Coca-Cola Embonor S.A. i Chile och Bolivia som tillsammans med partnern Apply Digital byggt projektet för den latinamerikanska marknaden. Det är intressant att se att det är inte europeiska regioner (t ex Norden, Benelux) som används för test- och labbmarknader i dessa fall, det är mer utvecklande länder och marknader som drivit D2C och e-handelsprojekten i flera fall sedan pandemin.

0 %
ökade antalet månatliga orders
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Coca-Cola Embonors nya D2C-lösning påbörjades för tre år sedan och baseras på Contentful, Commerce Layer och Algolia headless miljö och produkter. Projektet fick en deadline på enbart 120 dagar (85 dagar fler än det afrikanska) och ska lett till att Coca-Cola Embonor nådde tre fler större städer (totalt 12) och totalt 8500 hushåll.

Conversion rates ska samtidigt ha ökat med 59 procent till 5,3 procent, månatliga orders ökade med 44 procent och försäljningen ökades med hela 43 procent per månad.

Målet med projektet var att mer sömlöst integrerar med med Coca-colas befintliga B2B-applikationer genom mer återanvändningsbara tjänstelager och API:er. Målet var även en enkel, personlig shoppingupplevelse för kunderna på domänen miCoca-Cola.cl.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade