Coca-Cola samlar 600 lokala byråer, hanterar 2000 olika sajter

In Adobe AEM, Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I en tid av total, digital hantering av även fysiska print-och TV-kampanjer är det klart att Coca-Cola, ett av världens största varumärken, har en enorm utmaning för att få god överblick, kontroll och ständigt ökad effektivitet.

Men de försöker i alla fall hitta en lösning. Och det med Adobe, berättar Jamie Brighton under Adobe Experience Summit i Stockholm på torsdagen.

Läskedrycksföretaget ska ha hela 600 byråer över hela världen involverade i denna hantering och produktion. På webben ansvarar de för över 2000 olika Coca-Cola webbsajter. Till det kommer en enorm mängd av lokala, sociala media som gör allt komplext genom att de ska skötas i respektive tidszon etc. Coca-Cola är numera användare av Adobes fjolårsförvärv Livefyre, som skapat en B2B-produkt för att hitta, logga och skapa ’buckets’ för bättre kontroll av sociala nätverksinitiativ och användargenererade rörelser.Adobe Experience Manager och Marketing Cloud användaren, som MKSE berättade om i fjol, ska ha valt att smala denna armada av aktörer i en och samma Experience plattform, vilket glädjer Adobe.

Sedan programstart q1 2014 har idag runt 410 sajter för 37 varumärken rullats ut på 104 marknader och på 44 språk. Runt 20 redaktörer på Coca-Cola jobbar med AEM.

Troligtvis är produkten en av få på marknaden just nu som faktiskt klarar av att prata om och därefter presentera en lösning för dessa enorma Enterprise behov inom webb- och sociala media.

Andra talare under dagen var bl a svenska SAS (Adobe Analytics, men även Adobe AEM sedan förra året). På plats blan brsökarna fanns bl a Adobe AEM-användarna Atlas Copco, Volkswagen och PPM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova bakom ännu en byrå i Singular Studios, anställer från Seventy och Perfect Fools

Leave a Comment