Communitydöden: Heldött Macoteket Macwall.se på XCAP Xpress

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Tillsammans med Macoteket (som återfinns på en .NET e-handel) lanserade Josh tidigare i år Macwall.seXCAP Xpress.

Precis samma layout, upplägg och funktioner som tidigare budgetprojekt på XCAP Xpress (t ex Eurobonus och SAS/MSN).

Men hur är det med aktiviteten? Lastgamla artiklar och ett heldött forum. För Macoteket kan det inte passa speciellt bra ihop med att representera Apple. Ett intresseområde där det överallt annars sjuder av liv. Varje minut.

Även på XCAP Xpress-communityt GoEurope.se ekar det tomt. Både från redaktörer och således även från användare. Ett inlägg i månaden. Inte heller XCAP campingforum ViCampare.se lever. Det senaste inlägget är från i april och det finns inga direkta kommentarer utöver någon enstaka från artikelförfattaren. Kunden Drugsmart.com har inga artikelkommentarer alls på de första två löpen.

XCAP i sin maj-utgåva är numera gratis upp till 25 000 besökare per månad. För privatpersoner, företag betalar minst 2000:- SEK / månad.

Under 2008 skrev MKSE.com tidigare om Facebook Open Graph / Connect och communitydöden (nej, inte den med Lunarstorm, Playahead, Hamsterpaj, Helgon.net och Apberget). Bl a här och här.

Kommentarer

 1. Hej Martin – för sakens skull ska det tilläggas att macwall.se och vicampare.se är 2 rena demosajter som inte är menat att vara aktiva.
  Goeurope.se har vart en väldigt uppskattad resetidning, där vi tagit det lite lugnt under sommaren. Under perioden februari – juli kom flera hundra artiklar in, skriven av användare vilket var målet och vi tycker är jättehäftigt.
  Sajten har haft runt 20-30 K unika besökare i månaden vilket faktiskt gör den till en av Sveriges mest besökta resetidningar.
  I min åsikt är community som sig rätt pasé – det handlar om att skapa interaktiva webplatser där alla kan vara med och skapa innehåll och det är det Xpress handlar om. Det kommer, tycker jag, otroligt spännande lanseringar under närmaste tiden – med internationella varumärken – helt baserade på Xpress. Så håll ögonen öppna!
  I övrigt hoppas jag du haft en trevlig sommar!
  MVH
  Anton / JOSH

Leave a Comment