Coniq vinner svenska lojalitetsprogramskunder, men framtiden ser mörk ut

In CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad väljer världens största företag, som H&M, Desigual och svenska Starbucks för lojalitetsprogram i alla de egna butikerna och för de lokala nativeapparna? Det finns alternativ till nordiska totalledaren Voyado och svenska uppstickare som Goloyal och Pinguin.

Coniq är en av dessa som seglat upp som ett alternativ för svenska företag som kanske vill ha något mer ”Enterprise” än alternativen. H&Ms val av lojalitetsprogram kallas en ”Total Customer Engagement Platform” och lockar med 35% ökad ATV (Average Transaction Values) i t ex en galleria under några månaders tid. En annan kund ska ha byggt en egen ny kunddatabas med 120 000 medlemmar på bara 90 dagars tid.

Amazon Sverige är riktigt nära nu. MKSE Amazon är nyhetssektionen där vi samlar allt om vad det kommer innebära för våra svenska företag.

Läs mer.

Men det finns ord som klingar illa i Covid-19 tider här. Om inte galleria gjorde det tidigare är det helt klart tuffare att prata omnikanal och stödsystem för att koppla ihop fysisk butik med online dessa dagar. När ingen riktigt vet vad gatuplanens inglasade fasader i innerstäderna längre ska användas till är det inte heller många som vill investera i fysiskt och digitalt dubbelbottnade lojalitetsprogram.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så tänker H&M digitalstrategiskt i nya, viktiga H&M Home

Coniq och VD Ben Chesser försöker globalt hindra detta genom att i Zooms just nu prata om ämnen som:

”How to Plan the Re-Opening of Your Shopping Centre .. How to review, plan and optimise customer engagement programs to support business recovery and growth when stores re-open.”

Det är bara att hoppas att lojalitetsaktörerna kör med lika långa och fasta licensavtal som många andra inom martech. Och att de inte byggt sina intäkter på nykundstillväxt eller aktivitet bland kunder i omnikanal.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apputvecklarna på Bontouch ser över affärsmodellen, vinstmarginal på 23 procent

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss