Så utmanar Pinguin alla lojalitetssystem, tids- och kostnadseffektiv idé med best-of-breed

In Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu ska snabbväxande Revide Voyado kundklubbs- och lojalitetssystem få konkurrens. Det ska nyöppnade Pinguin – The Social Loyalty software se till. Deras nya tjänst som avtäcktes under tisdagen kallas en ny generation av lojalitetsprogram som istället för att bygga upp all logik och data från början kan ta hänsyn till en lång radda av olika e-handelsaktiviteter och incitament.

Detta då Pinguin ska gå att koppla direkt mot olika e-handelsplattformar, analytiska system (Google Analytics) och sociala nätverk för att därefter kunna ge förslag på olika lojalitetsprogram-uppsättningar. En best-of-breed uppsättning för lojalitetsprogrammen och lojalitetssystemen. Inte otänkbart att det är efterfrågat då dagens lojalitetssystem ofta innebär att:

  • En produktägare måste utses
  • Omfattande produktutbildningar bokas in och
  • Stora mängder intern tid på konfiguration samt taggning måste utföras
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Anledningarna att Bianca och CAIA valde svenska Voyado CRM

För att inte tala om den betalda tiden som ska läggas på en teknisk partner. VD Johan Wikström har en bakgrund i Genomtänkt kundklubbs-byrå. Startupen har fått in pengar från två Klarna-veteraner samt har fått en första kund i Menigo Foodservice e-handel (som baseras på Episerver Commerce framtagen av Avensia). Menigo är en bra partner, de omsätter över 5 miljarder SEK ägs av Brakes Group med mer än 16 000 kunder, 31 000 artiklar i sortimentet och ca 900 anställda.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.