Consid vinner nytt uppdrag för Saint-Gobain, lanserar på Episerver Commerce Cloud

In Nyheter, CXM, Drupal, E-handel, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sitecore XP .NET åkte efter en enorm upphandling ut från det franska jättebolaget Saint-Gobain för några år sedan, men nu är det dags för skandinavisk CMS och Commerce igen. Saint-Gobain omsätter 390 miljarder SEK och har 185 364 anställda världen över.

Saint-Gobain Ecophon bestämde i början på 2019 att det var dags att uppdatera sin webblösning. I samband med uppdateringen sökte man en ny digital partner. Några av de viktigaste kraven på denna var ett innovativt tanke- och arbetssätt, att man jobbade med den senaste tekniken. Det skulle även vara någon som utmanar gamla idéer. Projektet var omfattande och delades upp i olika faser, nu är den utvalda partnern Consid i mål med första fasen. Ecophondivisionen jobbar med akustikprodukter och system som förbättrar människors välbefinnande och prestation.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

Det är en gemensam digital plattform som kombinerar information och kundportal via en InRiver PIM och Episerver Commerce Cloud. Med lanseringen av Ecophons nya webbplattform har kundresorna knutits ihop i en gemensam lösning som kräver mindre underhåll och som upplevs tydligare och modernt av kunderna. Detta tack vare att användargränssnittet har förbättrats och flödena har setts över. Man erbjuder nu även sina målgrupper ett lättillgängligt och inspirerande innehåll, bättre sökfunktioner, ökad funktionalitet, tydligare struktur och högre servicegrad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner uppdraget för Svenska Spel

Saint-Gobain är annars en av Acquias största AM/clouddriftskunder globalt med en Drupal 8 för även svenska saint-gobain.se. Saint-gobain.com ligger på Drupal 7. De bytte globalt från Sitecore för strax under sex år sedan. FFW (tidigare ICTA) stod även för det projektet.