Coop och Nordea köper in popups och konverteringsstöd från SleekNote

In CXM, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Skandinavien har fått sin egna variant på Optin Monster och de “smart lightboxes” vi på MKSE.com gick igenom marknaden för 2014. Danska SleekNote jobbar med “On-Site Messages” för att generera pop-ups som hämmar att en besökare lämnar en webbplats eller får densamma att konvertera.

Det finns inte färre än 24 produkter inom 4 olika områden som Guide Your Visitors, Increase Product Sales, Collect Email Addresses och Connect With Visitors. Samtliga med egen editorer och fördelen att de ska vara anpassade efter rådande lagstiftning och standarder som Google kommit att sätta.

Fler artiklar om ämnet:  Google Assistent lanseras på svenska, ICA återupplivar Monica

Hela 1500 företag ska stå med på kundlistan. Teleoperatören 3 är ett case, de ska generat hela 127 000 leads genom en box de satte upp. Det var förvisso en tävling där besökarna kunde vinna en iPhone X. STS Alpresor ska ökat sin lead generation med 1000% efter att installerat en Sleeknote pop-up.

Coop och Nordea ska även finnas med bland kunderna.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  En bank snittar på 180 applikationer, Nordea betalar 7 mdr för att bli av med sina
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss