Det blev ännu en standardiserad Demandware då Ecco ville bli mer digitala

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Visst är det en Demandware-konstruktion vi ser i Eccos nya e-handelsnärvaro. Liksom en klar majoritet av retailbolag inom mode har de det senaste året satsat på att snabbt få upp en hyrlösning. Allt i regi av det amerikanska, numera Salesforce-ägda bolaget.

Och liksom bland flera andra e-handlare på plattformen är det rätt klassiska Demandware-mallar, sajtstruktur och features som slagits på. Demandware-användare has påpekat att plattformens möjlighet till anpassningar är aningen begränsad jämfört med andra plattformar.

Vi skymtar klassiska e-handelsdelar som 10% för angiven e-post i lightbox, en standardiserad storleksguide, listor över passande produkter, omdömesstjärnor och senast listade-historik. Allt aktiverat ifrån Demandware’n gränssnitt.

0%
av alla läsplattebeställningar i butik baseras på lokalt lagersaldo

Snarlikheten hos olika Demandware-användare går att skymta i nya 2015/2016-releaser som:

Ecco driver idag 3000 butiker över hela världen och producerar 12 miljoner par skor årligen. Digitalchef Dana Schwartz beställde. Hon har tidigare berättat att e-handeln varit ett område Ecco var sena in på och de nu ser fram emot att jobba på ”kraftfulla Demandware”. De har även introducerat läsplattestöd för säljare i butik för en bättre omnikanalupplevelse. De ska lett till att 80% av alla beställningar i butik över platta iscensätts då produkter saknas på lager men istället beställs in.

Ecco har tidigare varit en större Sitecore-kund via guldpartnern Magnetix i Danmark. Plattformen används fortfarande på global.ecco.com. De har även vunnit priset för sina Ecco-projekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jula släpper ny digital plattform, e-handel och webb

Leave a Comment