Digitala plattformsprojekt och CXM misslyckas oftare när intern IT ska bestämma

In CXM, Nyheter, Offentlig sektor by Martin Edenström

DCG Partner Finder, en av världens större databaser för att jämföra och handla upp implementationspartners inför digitala projekt och CX uppdrag, har släppt en ny rapport. Den tittar främst på hur väl olika implementationsuppdrag genomförts de senaste åren. Vilka typer av projekt- och införandetaktiker som varit mest gynnsamma.

Iögonfallande från rapporten är att projekt som skötts av företagets interna IT-avdelningar i snitt gått mycket sämre än de som hanteras utanför huset. Hela 1000 svarande berättar att när intern IT fick ta hand om projekten misslyckades flera och totalt blev det ett NPS betyg på -60 (på en skala av -100 till 100). Det är helt 45 poäng lägre än när antalet misslyckade projekt skötta av en digitalbyrå eller IT-systemintegratör räknades ihop. In-house IT team fick därefter en “VOCalis score” i snitt på 67 (max är 100). Det ger i en A till E grad skala enbart ett “D”. Näst lägsta betyg.

DCG påpekar ävenVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.