Disqus siktar på 200 miljoner besökare

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Gratis, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com har löpande skrivit om hur media-, nyhets- och Bloggsverige snabbt anammat Disqus kommentarer som inlänkad gratistjänst, eller tom. som färdig CMS-plugin, istället för att ”driva och äga” sajtens egna kommentarer.


Fördelarna med kommentarer som en tjänst, eller ”i molnet” om ni så vill, är flera. Vart och hur kommentarerna lokaliseras var egentligen de större mediehusens enda oro. Men amerikanska Disqus har under året visat sig vara mycket öppna och gett förslag som löste den problematiken.

Nu syns populariteten i Sverige tillsammans med resten av världen. Disqus egna servrar hade under mars månad hela 100 miljoner unika besökare (Quantcast/Google Analytics/serverloggar) samt 9 miljoner kommentatörer på 300 000 communities.

Prognosen säger 200 miljoner unika besökare innan oktober. Imponerande.

Giannii och co. är föredömligt snabba gällande ny funktionalitet. Den kommer i sådan takt att de fått bygga en användargränssnittsfunktion för att, som Disqus moderator, aktivt aktivera alla ”Early Adopter” features. Då syns det senaste från Disqus för aktivering i egna installationen.

Leave a Comment